Serie A, szombati játéknap – előzetesek

Szerző: scribacchino


serie-a-logo
serie-a-logo

2 bajnoki vereség után javítana az Inter, az Atalanta pedig tovább ostromolná a dobogót – kedvcsináló a Serie A szombati játéknapjának két bajnokijához.

Az Atalanta és az Inter egyaránt kötelezőnek mondható feladat előtt áll a Serie A 26. fordulójának befejező mérkőzésein: Gasperini együttese a tabella közepén tanyázó, rapszodikus Sassuolot fogadja, míg Conte csapata a kiesés elől menekülő Sampdoriát látja vendégül ma este.

A papíron könnyebb feladat egyértelműen a bergamóiaké. Az Atalanta teljes kerettel, többek között a már teljesen egészséges Zapatával a támadósorban rohamozhatja a Neroverdit, akik ugyan bízhatnak a szezon egyik nagy felfedezettje, Jeremie Boga zsenialitásában és Francesco Caputo gólérzékenységében, továbbra is a liga egyik legkevésbé konzisztens csapatának számítanak, ráadásul a legutóbbi 5 meccset egyaránt elbukták aktuális ellenfelükkel szemben. Óriási kérdés, hogy a tavaly még húzóembernek számító Berardi megtalálja-e végre azt a formát, aminek egykor 50 milliós árcéduláját köszönhette, illetve, hogy mennyire érinti majd érzékenyen a csapatot Filippo Romagna hiánya – a védelem egyik alappillére súlyos térdsérülése miatt nem játszhat, ami szintén nem túl kecsegtető előjel a bajnokság legveszélyesebb támadósora ellen.

Amennyiben az Atalanta hozza a kötelezőt, és megveri a Sassuolót, 6 pontra növeli előnyét a Roma előtt a Bajnokok Ligája-helyekért folytatott harcban, és tovább ostromolhatja a tabella harmadik fokát – akármilyen lehetetlennek is tűnhetett ez az idény kezdete előtt, mára ez lett a realitás, ebben az Atalantában ugyanis minden megvan ahhoz, hogy a dobogón végezzen.

Várható kezdők:

Atalanta: Gollini; Toloi, Djimsiti, Palomino; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Gomez; Ilicic, Zapata

Sassuolo: Consigli; Toljan, Marlon, Ferrari, Kyriakopoulos; Locatelli, Obiang; Berardi, Djuricic, Boga; Caputo

A késő esti mérkőzésen Conte csapata azzal a Sampdoriával találkozik, akik Ranieri szervezettebb felfogásával foggal-körömmel kapaszkodnak a bennmaradásba. A Samp a kényszerszünet előtt nagyon fontos győzelmet szerzett az idény meglepetéscsapatának mondható Verona ellen, de nélkülöznie kell egyik legfontosabb játékosát: Fabio Quagliarella sérülés miatt nem lehet ma ott a keretben. Fontos tényező még, hogy az Inter, bár búcsúzni kényszerült a kupából, már túl van egy tétmeccsen, és minden áron szeretné életben tartani bajnoki reményeit. Conte ugyanazt a kezdőt küldheti pályára, amit a múlt heti kupameccsen, így például Eriksen továbbra is játékmesterként játszhat a Martinez-Lukaku csatárpáros mögött.

Ha az Inter otthon tartja a három pontot, 6 egységre közelíti meg a Juventust, ami 12 körrel a vége előtt még koránt sem tűnik ledolgozhatatlannak…

Várható kezdők:

Inter: Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Candreva, Barella, Gagliardini, Young; Eriksen; Lukaku, Lautaro

Sampdoria: Audero; Bereszynski, Tonelli, Yoshida; Depaoli, Ekdal, Linetty, Jankto, Murru; Ramirez, Gabbiadini