Hová tart a Serie A idei nagy felfedezettje?

Szerző: Adamo


serie-a-logo

Az olasz bajnokság (Serie A) minap újrakezdődő 2019-2020-as idényének eddig eltelt szakaszában akadt néhány olyan játékos, aki szinte teljesen ismeretlenül robbant be a köztudatba, az egyik ilyen kétségkívül nem más, mint a Sassuolo cselgépe, Jérémie Boga.

A 23 esztendős elefántcsontparti balszélső a Chelsea akadémiáján nevelkedett, ám az első csapatban nem tudott lehetőséget követelni magának, így 2018-ban az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Sassuolo csapatához távozott, ahol a második szezonjában elképesztő formában teljesít. Boga ebben az idényben 24 bajnoki alatt nyolc találatot és négy előkészítést regisztrált, miközben Wilfried Zaha, Lionel Messi és Adama Traoré után a negyedik legtöbb sikeres cselt hajtotta végre az európai top5 bajnokságot tekintve.

Kiváló teljesítménye révén nem csoda, hogy számtalan csapat érdeklődését felkeltette a Serie A berkein belül és külföldi csapatok körében egyaránt.

“Készen állok az új fejezetre, de még nem tudom, hogy hol fogom folytatni a pályafutásomat. Annyit viszont határozottan kijelenthetek, hogy nem bántam meg, hogy elkerültem a Chelsea-től, mert nagyszerű helyem lett a Sassuolónál, így akár azt sem tartom kizártnak, hogy a következő szezonra is maradjak a csapat kötelékében. Egyelőre semmi nem dőlt el, beszéltem már az edzőmmel, Roberto De Zerbivel is erről, hogy képben legyen. Úgy gondolom, hogy a Serie A nagyon fekszik nekem, jól érzem magam ebben a bajnokságban, de mivel Marseille-ben születtem és ott nőttem fel, nagy vágyam lenne egyszer az Olympique de Marseille csapatában játszani”

– jelentette ki a rendkívül tehetséges szélső.

Boga a kényszerszünet beköszönése előtt zseniális formában szerepelt, az utolsó hat fordulón belül négyszer volt eredményes, és a Serie A idei szezonjában már többek közt az Inter, a Juventus és az AS Roma kapuját is bevette.

Amennyiben lehet hinni az olasz sajtónak, a közelmúltban az eladási árát 20 millió euróban határozták meg, és Olaszországon belülről az Atalanta, a Napoli, az Inter és az AS Roma látná őt szívesen, továbbá a Tottenham, a Valencia és a Borussia Dortmund is érdeklődik iránta nemzetközi szinten.