Az AS Roma kinézte az Inter kiszemeltjét

Szerző: Adamo


Azok után, hogy az AS Roma vezetősége nem jutott egyről a kettőre a kölcsönzött Chris Smalling végleges szerződését illetően a Manchester Uniteddel, az olasz sajtó szerint a “Farkasok” új lehetőség után néztek a védelem megerősítése érdekében.

Az Il Messaggero és a La Gazzetta dello Sport egyaránt megerősítette, hogy a fővárosi gárda két+egy éves szerződést készül ajánlani az aktuális évad végeztével a Tottenham csapatától lejáró szerződése miatt távozó Jan Vertonghen részére, akit hosszú hónapok óta az Inter csapatával boronáltak össze.

A 33 esztendős belga válogatott védő 2012 óta állt a Spurs alkalmazásában, és több mint 300 tétmérkőzésen viselhette az Észak-londoniak szerelését, a tavaly BL-döntőig menetelő együttesben is alapember volt. Korábbi vezetőszerepe után viszont az aktuális idényben mindössze 19 bajnokin és három BL-mérkőzésen vették számításba. Ezt megelőzően hat évet töltött el az Ajax Amszterdamnál, ezen a két bajnokságon kívül máshol nem játszott, Olaszország tehát teljesen új tapasztalat lehet számára.

Eddig az olasz sajtó úgy vélte, hogy korábbi csapattársa, Christian Eriksen hívószavára kizárólag a milánói egyesület jöhet szóba Vertonghen számára, amennyiben a Serie A-ba igazolna, azonban a vezető sportlapok immár úgy látják, hogy az AS Roma is reális eséllyel pályázhat a megszerzésére. Bár kétségkívül az Inter a jövőbeli BL-szereplés miatt csábítóbb lehet, ugyanis az AS Roma 26 lejátszott meccs után jelenleg csupán az El-t érő, ötödik helyen tanyázik az Atalanta mögött…