Coppa Italia – ki nyerhet ma?

Szerző: Ragnotti


Rómában találkozik a Coppa Italia döntőjében a Napoli és a Juventus ma este. A bajnoki címvédő száll harcba a rivális déliekkel, a várakozások alapján jó kis mérkőzésnek ígérkezik a kupadöntő – amit természetesen még mindig nézők nélkül rendeznek meg.

A sorozatban a Zebrák a listavezetők a győzelmek számát tekintve, tizenhárom alkalommal hódították el a serleget a múltban, az utolsó 5 kiírásból 4-szer is ők diadalmaskodtak. A nápolyiak öt alkalommal nyerték meg a sorozatot, utoljára 2014-ben sikerült ez nekik. A 73. döntő kiírása pedig ma estére szól, hogy ki bővítheti majd a címek számát, hamarosan meglátjuk.

Riválisok egymás ellen

A nápolyi csapat mestere, Gennaro Gattuso élvezi a klubvezetés, a játékosok és szurkolók bizalmát is, és mindent megtesz azért, hogy ez a hajó egyik részén se szenvedjen léket. Ennek érdekében egyértelműsítette, hogy milyen hozzáállást vár a döntőben. A mérkőzés előtti utolsó edzések egyikén elküldte a csapat történetének legdrágább igazolását, a mexikói Lozanót, aki szerinte lötyögött az edzésen. A támadó eddig nem igen remekelt Nápolyban, mindössze három gól és két gólpassz áll a neve mellett tétmérkőzéseken. A mester feszültsége, de elszántsága is érthető, nem hazudtolja meg játékos pályafutását, hatalmas odaadás és küzdőszellem jellemző rá.

Lobotka, Malcuit és Manolas játéka kérdéses még Lozano mellett. A csapat kapitánya, Lorenzo Insigne egyértelműsítette, hogy milyen fontos nekik ez a mérkőzés, akárcsak Gattuso mesternek. Mindenkitől, magától is maximális erőbedobást vár el az apró labdarúgó.

Az is nagyon jó hír, hogy Insigne, a csapat alapembere és egyik gólzsákja meghosszabbította a szerződését további két évre, ami régóta téma volt már Nápolyban.

Az Öreg Hölgynek tehát nem lesz könnyű dolga a fináléban, de nem is számít sétagaloppra a csapat mestere, Maurizio Sarri sem, aki korábban épp a Partenopei edzője volt.

A mester nem számíthat Demiral, Higuain, Chiellini és Ramsey játékára sem, de így is erős kerettel szállhat harcba ma este. Sarri szerint nagyon intenzív mérkőzés várható, és üdvözölte, hogy a Milan ellen stabil és magabiztos játékkal harcolta ki a továbbjutást az együttes.

Sarri elmondta, hogy kemény munkával jutottak el idáig, és trófeákat szeretne nyerni a csapattal. Most pedig pont volt csapata ellen húzhatná be első torinói a trófeát.

Az biztos, hogy a két fél nagyon jól ismeri egymást, tényleg csak nüanszok dönthetnek a párharcban, vagy egy olyan villanás, amire a két csapat klasszisai képesek. Főszereplő lehet Insigne és Mertens az egyik, vagy Dybala és Ronaldo a másik oldalon.

Kérdés, hogy a hosszú kényszerszünet milyen hatással lesz a csapatokra, de a lelkesedéssel nem lehet baj az üres lelátók előtt sem.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik Rómában, a Stadio Olimpicóban, és Doveri játékvezető dirigálja majd az összecsapást.