Florenzi-Muriel csere a láthatáron?

Szerző: Benedicto


Olasz sajtóhírek szerint az Atalanta kész felajánlani kolumbiai támadóját is egyik legfőbb kiszemeltje, Alessandro Florenzi megszerzése érdekében.

Florenzi január óta kölcsönben a Valenciát erősíti, a spanyol klub nemrég jelentette be, hogy az eredetileg június 30-ig szóló kölcsönszerződést a spanyol futballidény végéig meghosszabbították a Romával megegyezve.

A 29 esztendős, a pálya szinte minden pontján bevethető Florenzi így augusztusig biztosan marad a hispánoknál, a további sorsa azonban erősen kérdőjeles. A Gazzetta dello Sport szerint a Valencia még nem döntötte el, alkalmazná-e a következő idényre is a szélsőt, de többek között a Fiorentina és az Atalanta is szívesen leigazolná őt nevelőklubjától. Az viszont szinte biztosnak tűnik, hogy a Romához már nem tér vissza Florenzi – legalábbis amíg Paulo Fonseca irányítja a csapatot.

Ennek érdekében a bergamóiak akár Luis Muriel szolgálatait is hajlandóak lennének felajánlani a Romának. A kolumbiai csatárt tavaly nyáron szerezte meg a Sevillától az Atalanta, Muriel pedig 28 meccsen eddig 14 góllal hálálta meg a bizalmat.

Ennek ellenére a kolumbiai gólzsák csupán 9-szer volt eddig kezdő a bajnokságban, és Zapata, Ilicic valamint Alejandro Gomez mögött csak negyedik számú opciónak számít jelenleg a támadósorban.

Muriel egyébként lassan az egész Serie A-t betéve ismeri, hiszen korábban az Udinese, a Lecce, a Sampdoria és a Fiorentina játékosa is volt, összesen 62 gólt szerzett 206 bajnoki meccsen.