Conte: “Megérdemeltük volna a döntőt”

Szerző: Benedicto


Ahogy arról mi is beszámoltunk, nem tudta ledolgozni az odavágón összeszedett hátrányát a Conte vezette Inter, így a Napoli jutott be a kupa fináléjába.

A párharc Így gyakorlatilag az első mérkőzésen dőlt el, ahol még február közepén Fabian góljával a kék mezesek legyőzték idegenben a Nerazzurrit. Bár esélye így is volt bőven a továbblépésre az Internek: Eriksen góljával már a 2. percben megszerezték a vezetést, utána pedig több nagy helyzetet is kidolgoztak, de David Ospina parádésan állta a sarat.

A kiesés után érthetően csalódottan nyilatkozott az Inter tavaly kinevezett vezetőedzője, Antonio Conte is, aki úgy érezte, csapata megérdemelte volna a döntőbe jutást.

“A két meccs alapján sokkal többet érdemeltünk volna. Ma este nem hibáztathatom a srácokat, mivel azt a focit játszották, amit kellett. Lehettünk volna kíméletlenebbek a kapu előtt, de Ospina, aki szerintem a meccs legjobbja volt ma, nagyszerűen védet.”

“Elégedett vagyok az egyéni teljesítményekkel és a csapattal is. A Napoli nagyon zártan játszott, ilyen helyzetekben nem könnyű uralni a középpályát. Ennek ellenére több helyzetünk is volt, ha megnézzük a statisztikákat, mi irányítottuk a meccset.”

Conte végül Eriksen új, trequartistaként betöltött szerepére is kitért:

“Eriksen a két csatár mögött játszott, védekezésben pedig Demme-t őrizte, de az már egy másik rendszer volt. Jól játszott, döntő szerepe volt a pályán, egyértelműen pozitív, hogy találtam egy felállást, amiben még jobban kiteljesedhet.”

Az Inter számára azért is lehet fájó a búcsú, mert 2011 óta először juthattak volna be a sorozat fináléjába – akkor egyébként a Palermo 3-1-es legyőzésével diadalmaskodtak is, elhódítva 7., egyben máig utolsó Coppa Italia-trófeájukat. A Napoli ellenben 2011 óta a 3. fináléjára készülhet – az előző kettőt egyaránt megnyerte a Partenopei. Conte a bajnokságban próbálhat majd javítani, ahol a milánóiak egy meccsel kevesebbet játszva 9 pont hátrányból várják a folytatást a listavezető Juventushoz képest.