Balhé a Románál, Petrachi távozhat

Szerző: scribacchino


Csúnyán összeveszett az elnök és a sportigazgató, utóbbi már a napokban elköszönhet.

A hírek szerint Gianluca Petrachi egy év után máris távozhat a Romától, miután a napokban összeveszett James Pallottával az elnök egyik interjújával kapcsolatban.

A Sky Sport Italia, a Siamo La Roma, a TMW és a Roma24 is arról számolt be, hogy Pallotta egy hosszabb interjúban mindenki munkáját megköszönte a csapatnál, a sportigazgató nevét viszont meg sem említette. A vita középpontjában az állhat, hogy Pallotta és Petrachi nem tudtak megegyezni egy közös nyári átigazolási stratégiában.

Mint ismert, amikor Petrachi a csapathoz érkezett, az volt terv, hogy a Friedkin csoport megvásárolja a klubot, és komoly összeget fektet be az adósságok és az átigazolások fedezésére. A koronavírust övező gazdasági válság miatt azonban Friedkinék az eredetileg ajánlott 750 millió eurós ajánlat helyett csak 575 milliót kínáltak, ezt pedig Pallotta május végén visszautasította. A döntést állítólag sokan megdöbbenve fogadták a klubnál, a csapat egyik pénzügyi tanácsadója például nagyon kockázatosnak nevezte Pallotta visszalépését a jelenlegi helyzetben.

Mivel ennek következtében teljes mértékben meghiúsulhat a csapat eladása, a Petrachi által hónapokig tervezett átigazolási stratégia sem kivitelezhető, a sportigazgató pedig a hírek szerint olyan dühös és csalódott emiatt, hogy már a napokban bemondhatja felmondását.

Arról egyelőre nincs hiteles információ, hogy Dan Friedkin így végleg lemondott-e az üzletről; amennyiben ez a helyzet, a francia Bourdeaux egykori tulajdonosa, Joseph DaGrosa lehet a Roma új kérője.

football-italia.net