Megvan a Serie A újraindításának menetrendje!

Szerző: Benedicto


serie-a-logo

Amit korábban csak sejtettünk, amivel kapcsolatban már régóta reménykedünk/félünk, immár hivatalos: hamarosan újraindul a Serie A 2019/2020-as szezonja!

A Lega Serie A tegnap hivatalos tájékoztatást tett közzé az újraindítással kapcsolatban, így most már biztos, hogy mához három hétre újra olasz bajnoki mérkőzéseket láthatunk majd.

“A Lega Serie A a mai napon közgyűlést tartott videókonferencia formájában mind a 20 csapat részvételével.”

“A klubok egyöntetűen zöld jelzést adtak a bajnokság újraindítására, ahogy azt is egyöntetűen szavazták meg, hogy a Serie A június 20-án és 21-én folytatódjon a 25. fordulóból elhalasztott négy mérkőzéssel. Ezt követően június 22-től a 27. fordulóval folytatódik majd a bajnokság.”

“Spadafora sportminiszter úr kérésének megfelelően a 2020-as sporttevékenységet az Olasz kupa elődöntőivel kezdjük meg várhatóan június 13-án, a sorozat döntőjére június 17-én kerülhet sor.”

“A mérkőzések pontos kezdési időpontjait a következő napokban határozzuk meg.”

A calcio tehát várhatóan már mához két hétre visszatér életünkbe egy kissé talán Final Four-ra hajazó Coppa Italia-hajrával – az elődöntők első mérkőzésein a Milan – Juventus 1-1-es döntetlennel zárult, a Napoli pedig 1-0-ra győzte le idegenben az Intert. A két visszavágót követően pár nappal később sor kerülhet a fináléra is, majd június 20-án startolhat újra a Serie A félbehagyott szezonja.

Első körben a 25. fordulóból elhalasztott négy mérkőzést pótolják majd, így Atalanta – Sassuolo, Verona – Cagliari, Inter – Sampdoria és Torino – Parma meccsekre kerül majd sor, ezt követően pedig teljes létszámmal folytatódhat a pontvadászat.

Ahogy arról korábban szintén beszámoltunk, hamarosan a Serie A mellett a Serie B küzdelmei is folytatódhatnak.

Természetesen határozatlan ideig az összes mérkőzésre zárt kapuk mögött kerül majd sor.