Szó se lehet róla!

Szerző: Ragnotti


serie-a-logo

Egyértelmű és világos üzenetet küldött Ferarra városából a SPAL tábora, amit az Olasz labdarúgó-szövetségnek (FIGC) címeztek a mai napon. Mint ismeretes, a világjárvány szinte minden sporteseményt háttérbe szorított a világon, ez alól Olaszország sem kivétel, ahol napról napra harcolnak a koronavírussal az emberek. Jelenleg pedig az a legfontosabb, hogy az olaszok megnyerjék ezt a mérkőzést az országot beárnyékoló járvány ellen.

Alábbiakban változtatás nélkül közöljük a SPAL táborának közleményét:

Most azonnal elég!

Az Olasz labdarúgó-szövetség elnökének és a Szövetségi tanácsának:

“Amikor ezen sorokat írjuk, katonai konvojok keresztezik városunk és tartományunk utcáit. Bergamóból származó holttesteket szállítanak, amelyeket az önkormányzataink által fenntartott temetőkbe visznek.
Az egész olaszországi forgatókönyv szomorúan ismert mindenki számára, nem szükséges, hogy ismét részletekbe menően leírjuk, hogy a kórházakat, kisvállalkozásokat és emberek millióit, különösen a népesség kiszolgáltatottabb rétegeit érinti.

Ezek tudatában úgy gondoljuk, egyáltalán nem elképzelhető a bajnokság folytatása. A labdarúgás az emberekért van és úgy helyes, ha a futball tiszteletben tartja azok nehézségeit, tiszteletben tartja a gyászt és legalább rövid ideig csöndben, némán tiszteleg. Jelen helyzetben nem elég a szimbolikusnak tűnő, de képmutató egy perces gyászszünet a mérkőzések előtt. Hosszabb, a helyzethez igazságosabb, emberhez méltóbb léptékben kell most gondolkodjunk.

A futball egy gazdag világ, túl gazdag, mérhetetlenül gazdag.

Nem akarunk hallani a futballvilágot érintő gazdasági
következményekről és pénzügyi depressziós forgatókönyvekről, különösen, ha ezt a “Serie A (TIM)” közli.

Most azonnal elég!

Nem érdekel minket, hányadosztályba sorolnak, nem érdekel, hol kezdenénk a következő bajnokságot, nem érdekelnek minket az eredmények. Mi azért aggódunk, hogy a mezünk tiszteletteljes körülmények között lehessen csak a futballpályákon. Ha egy hónapon belül látnánk viszont a téglalap alakú játéktéren, az nem fényesítené a színeit, hanem éppen ellenkezőleg, beszennyezné. Ezt a szégyent mi nem akarjuk megélni, mi ebben nem akarunk részt venni.

Most azonnal elég!

Curva Ovest Ferrara”