Sarri: „Nem tudom velük megértetni…”

Szerző: scribacchino


Nem rejtette véka alá csalódottságát Maurizio Sarri a csapata tegnapi veresége után; az olasz mester dühös nyilatkozatban emelte ki a legnagyobb hiányosságokat, köztük a gyors labdajáratást.

A Juventus tegnap 1-0-ás vereséget szenvedett a Lyon vendégeként úgy, hogy mindössze egyetlen kaput eltaláló lövése volt.

„Nehéz megmagyarázni, miért, de az első félidőben túl lassan járattuk a labdát, és nem mozogtunk eleget, így az ellenfél persze nyomás alá helyezett minket, labdákat szerzett, és be is talált.”-kezdte Sarri az értékelést.

„Hiányzott az elszántság és az agresszivitás a támadójátékunkból és 15 percen keresztül a védekezésünkből is. Szerencsénk sem volt a gólnál, mert de Ligtet éppen ápolták.”

„A második félidő már jobb volt, de őszintén szólva ez nem elég egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Nem tudom, miért, egyszerűen nem tudom megértetni a játékosokkal a gyors labdajáratás fontosságát. Ez egy alapvető eleme a játékunknak, ezen fogunk dolgozni, és előbb vagy utóbb ők is meg fogják ezt érteni.”

„A meccset megelőző edzésen kétszer ilyen gyorsan tudtuk járatni a labdát, a mérkőzésen pontosan az edzésen gyakoroltak ellentétét csináltuk.”-folytatta Sarri, aki már nem először nyilatkozott dühösen erről a hiányosságról és úgy tűnik, kezdi elveszíteni a türelmét.

„Ha lassú a labdajáratás, elveszítjük a pozíciókat, az ellenfél le tudja zárni a területeket, agresszíven tud játszani, és labdákat szerez. Tegnap a Lyon letámadása még csak nem is volt olyan intenzív. Egyszerűen csak lassúak voltunk, nem tudtunk ütemet váltani, márpedig így semmilyen helyzetet nem lehet kialakítani.”

„Egyértelmű, hogy pontosan az ellentétét csináljuk annak, amit kellene. Nem tetszettek a 60 méteres, eredménytelen indítások, hatékonyabb, ha felépítjük a támadást, és úgy próbálkozunk keresztlabdákkal.”

Football-Italia