“A Napolinak voltak nagyobb helyzetei” – Insigne

Szerző: Benedicto


Felemás érzések maradtak bennünk a Napoli és a Barcelona tegnapi döntetlenje után, és így van ezzel Lorenzo Insigne is. A déliek részéről alapvetően nem rossz eredmény a döntetlen, de a visszavágóra nehéz helyzetből utazhatnak majd el, ráadásul a meccs képe alapján a győzelemre is volt esélyük a kék mezeseknek.

Dries Mertens remekbeszabott góljára Antoine Griezmann tudott válaszolni a spanyolok gyakorlatilag egyetlen igazi helyzetéből, a meccs után pedig olasz oldalról többen is csalódottságuknak adtak hangot.

Gennaro Gattuso vezetőedző úgy fogalmazott, “egész este játszhattunk volna, a Barcelona önerőből akkor sem tudott volna ezen a meccsen gólt lőni, csak egy védelmi hibát kihasználva tudtak egyenlíteni.”

Hasonló véleményen volt Lorenzo Insigne is, aki azt hangsúlyozta: csapata veszélyesebben játszott a katalánoknál.

“Már a meccs előtt elkértem Messitől a mezét, nagy megtiszteltetés, hogy megkaptam.”

“Ez az eredmény keserű emlék marad, mivel egyenlő felekként játszottunk, sok áldozatot hoztunk. Most viszont a Serie A-ra kell koncentrálnunk, hogy ott is jól tudjunk teljesíteni.”

A Barcelona oldaláról Sergio Busquets és Arturo Vidal is eltiltott lesz a második meccsen, de Insigne nem tulajdonít ennek túl nagy jelentőséget.

“Sok erős játékosuk van rajtuk kívül is. Arra kell koncentrálnunk, hogy amikor odamegyünk, nagyszerű játékot nyújtsunk, kockáztassunk, és így kvalifikáljuk magunkat a következő fordulóba.”

“Nagyszerű érzés volt először találkozni Messivel és a Barcelonával, de úgy érzem, jobb eredményt is nyújthattunk volna a szurkolóink számára, különösen a kimaradt helyzeteink miatt.” – nyilatkozta Insigne a Sky Sport-nak.

Ami a helyzeteket illeti: David Ospina egyetlen egyszer sem hárított a meccsen, miközben ter Stegen több védést is bemutatott a találkozó során.