Atalanta-Valencia: Félelem nélkül!

Szerző: Ragnotti


Talán ez lehet az a párharc, amelyben az olasz bajnokságban nagyszerűen szereplő Atalanta átlépheti az “árnyékát” ma este. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lennének az eddig elért eredmények is fantasztikusak, de most a Bajnokok Ligájában egy rutinos és korábban nagyon sikeres Valenciát kellene búcsúztatni az egyenes kieséses szakaszban.

Tavaly bronzérem a Serie A-ban, menetelés a kupában, Bajnokok Ligája csoportkör ősszel, onnan továbbjutás, jelenleg negyedik hely az olasz bajnokságban. Ezeket harcolta ki Gasperini együttese, aki az Atalantával egyetemben kinőtte magát abból, hogy csak meglepetés faktorként számoljanak velük. A bergamói brigád egy gondosan felépített terv szerint halad, és lépésről lépésre kerül az olasz topcsapatok közé, jelenleg pedig minden esélye megvan arra, hogy sikerrel vegye a spanyolok elleni párharcot is.

Korábban más csapatokban remekelő játékosokból nagyon jó elegyet gyúrt Gasperini mester, és komoly versenyhelyzetet alakított ki, főleg a támadó szekciót illetően. Ilicic mára az olasz bajnokság legjobb játékosai közé emelkedett, Gomez pedig már korábban is az volt. A szlovén állítólagos lassúsága mára már észre sem vehető, top játékos lett. Sőt, a szélről most már többször befelé kerül, ma például center pozícióban szerepeltetheti őt a szakvezető. Kiismerhetetlenül cselező, technikás támadó, kiemelkedő rúgótechnikával.

Papu Gomez mellett újabb “szörnyet” nevelt ki az Atalanta. Korábbi firenzei évek alatt is remekül játszotta a tükörszélsőt a szlovén, mára pedig még komplexebb támadó lett. Papu zsenialitása sosem volt kérdéses, manapság csapatkapitányként a Serie A egyik nagy csillaga.

És most egy nagyon jó korábbi eredményekkel rendelkező, nagyszerű Valencia ellen jöhet a fő előadás, igazi értékmérő lesz a ma esti összecsapás. Előnyt kell szerezni a spanyolországi visszavágóra, amely alapján joggal reménykedhet majd az együttes a továbbjutásban.

Szerintünk sikerülhet, csak ne legyenek kétségei a csapatnak, mert elég jók az első számú európai kupasorozat szintjéhez. Sőt, itt meg tudják mutatni az igazi oroszlánkörmeiket!

Forza Atalanta!