Atalanta-Roma előzetes

Szerző: scribacchino


Megérzik a farkasvér-szagot a hazaiak, vagy kilábal a Roma a hullámvölgyből?

A Bajnokok Ligája-szereplés szempontjából kulcsfontosságú találkozón feszül egymásnak az Atalanta és a Roma ma este.

A meccset a bergamóiak várhatják jobb formában, még akkor is, ha az elmúlt hetekben sokkal sebezhetőbbek, mint azt megszokhattuk tőlük. Kiestek a kupából a Fiorentina ellen, és otthon szenvedtek meghökkentő vereséget a kiesőjelölt Spal csapatától. A torinói 0-7-et kiütést egy újabb baki követte a Genoa ellen, a mai rangadóra azonban győzelemmel főpróbáztak Gasperiniék a firenzeiek otthonában.

Ami a vendégeket illeti, Fonseca csapata pocsék formában van. Nagyon simán búcsúztak a kupából a Juve otthonában, és bár a Laziot 90 percen át a kapujukhoz szögezték, nem tudták megnyerni a fővárosi rangadót. Az ezt követő, Sassuolo és Bologna elleni vereségekre pedig semmilyen mentsége nincs a csapatnak, a sérülések ellenére sem.

A portugál mesternek nélkülöznie kell Cristantét és Diawarát is, így újra Mancini kaphat szerepet a középpályán, még ha Fazio játéka korántsem volt meggyőző az idei szezonban. Nagy kérdés az is, hogy a múlt héten formán kívül játszó Smalling képes lesz-e újra a tőle megszokott, stabil játékra a bajnokság leghatékonyabb támadósora ellen.

Gasperini mesternek tulajdonképpen nincsenek hiányzói, a három hónap után visszatért Zapata a legutóbbi bajnokin már eredményes volt, így bőven van oka az aggodalomra a római védőknek.

Bár a Farkasoknak hátrafelé egyelőre nem kell tekintgetniük, mindenképpen el kellene kerülniük a vereséget ma este, hiszen az Atalanta jelenleg 3 (gyakorlatban a két csapat első meccse miatt 4) ponttal vezet előttük a negyedik BL-helyen. Azt sem szabad persze elfelejteni, hogy Gomezéknek szerdán már jelenésük van a Valencia ellen, a koncentráció tehát kulcskérdés lesz a mai találkozón.

Lehetséges kezdők:

Atalanta: Gollini; Toloi, Palomino, Djimsiti; Castagne, De Roon, Pasalic, Gosens; Gomez; Ilicic, Duvan Zapata

Roma: Pau Lopez; Santon, Smalling, Fazio, Kolarov; Veretout, Mancini; Under, Pellegrini, Kluivert; Dzeko

Forma:

Atalanta (GY D GY V D) Roma (V V D GY V)

Érdekesség, hogy a Roma a legutóbbi 10 Atalanta elleni bajnokijából csupán egyet tudott megnyerni, 2017 augusztusában.