Spanyol edző érkezhet a Milan kispadjára

Szerző: Benedicto


Egyre biztosabbnak tűnik, hogy újabb edzőváltásra kerülhet sor hamarosan Milánóban, Stefano Pioli ugyanis egyelőre úgy tűnik, nem váltja be a hozzá fűzött reményeket az AC Milan élén.

Pioli október 8-án vette át a csapat irányítását a szezont csapnivalóan kezdő Marco Giampaolotól, és bár vele mindenképpen stabilabban teljesít a csapat, a szezon elején kitűzött céloktól továbbra is messze van a nagy múltú együttes. Bár az Olasz kupában elődöntőbe jutott a Rossoneri, ahol ma este hazai pályán kezdik meg a párharcot a Juventus ellen, a bajnokságban továbbra is csak 10. helyen szerénykedik a Milan.

Spanyol lapok úgy értesültek, a Milan így hamar újabb edzőváltásra adhatja a fejét, a csapat vezérkarában ülő Paolo Maldini és Zvonimir Boban pedig meg is találták az ideális jelöltet a legutóbb a Valenciát vezető Marcelino személyében.

A Mundo Deportivo értesülései alapján Marcelino nyáron veheti át a Milan irányítását Piolitól, aminek nincs technikai akadálya, hiszen az 54 éves trénernek szeptember óta nincs csapata. Bár szeptember 10-én elküldték a Valenciától, a Denevérekkel közös munkája nem mondható sikertelennek: két év alatt két 4. helyet ért el a gárdával, valamint egy kupa-elődöntő után a tavalyi idényben meg is nyerte a sorozatot hazájában.

Marcelino a Valencia előtt is csak spanyol csapatokat vezetett, így kérdéses lehet persze, mennyire állja majd meg a helyét egy másik pontvadászatban – mit gondoltok, ő a megfelelő személy a Milan élére?