Pioli: „A Juventus ideális ellenfél”

Szerző: scribacchino


Stefano Pioli beszélt az esti derbiről, és a jövőjére is kitért.

„Az Olasz Kupa minden nagy múltú klub számára fontos, jól szeretnének teljesíteni ezen a tornán.”-kezdte Pioli a Rai Sportnak és a Milan TV-nek adott interjújában.

“Jól teljesítettünk, és bejutottunk az elődöntőbe, de ez még semmit sem jelent. Meg akarjuk nyerni a tornát. Nagyon fontos lesz az első meccs, előnyből szeretnénk várni a visszavágót. Koncentráltan, élesen kell játszanunk, és sokkal jobban kell koncentrálnunk a technikai dolgokra, mint az Inter ellen.”

„Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy megnehezítsük a Juve dolgát, és az, hogy velük nézünk most szembe, a lehető legjobbkor jön a derbi után. Olaszország legjobb csapata lesz az ellenfelünk, amely egyben Európa egyik legjobbja is. Lehetőséget kaptunk rá, hogy bebizonyítsuk: egy szinten vagyunk velük.”

„A derbi első félidejében rengeteg volt a pozitívum, megmutattuk, hogy már nagyon közel tudunk kerülni az igazán erős csapatok szintjéhez. Ez kell, hogy motiváljon bennünket abban, hogy higgyünk magunkban.”

Piolit azokról a híresztelésekről is megkérdezték, melyek szerint a Milan már keresi az utódját a következő idényre; olyan nevek láttak napvilágot, mint Marcelino, Max Allegri vagy Ralf Ragnick.

“Nem foglalkozom ezzel. Nagyon sok mérkőzés és kitűzött cél áll még előttünk, így most nem a jövőm a prioritás.”-zárta rövidre a kérdést Pioli.

football-italia.net