Serie A – 23. forduló

Szerző: scribacchino


serie-a-logo
serie-a-logo

A bajnokság 23-ik fordulója ma a Bologna római vendégjátékával indul. A Farkasok a Sassuolo elleni megdöbbentő pofont követően fogadják a két győztes bajnoki után érkező, önbizalommal teli Rossoblut. Fonseca a meccs előtti sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a csapat a rapszodikus forma ellenére továbbra is nagyon egységes, ráadásul Mkhitaryan és Pastore is ott van a keretben, bár az argentin középpályás játéka nagyon kérdéses. Ami a vendégeket illeti, a legfontosabb hír, hogy befejezték Mihajlovic mester kezelését, a szerb pedig nagyon pozitív eredményekkel távozott a kórházból, így minden bizonnyal ma is ott lesz a pálya mellett.

AS Roma – Bologna ma 20:45

A forduló holnap három mérkőzéssel folytatódik. Az Inter és a Juventus elleni vereségek után fogadja a Fiorentina az Atalanta csapatát délután. A Viola elnöke és játékosai látszólag még mindig nagyon dühösek a címvédő javára befújt hétvégi ítéleteken, így pláne parázs hangulatra lehet számítani a győzelmi kényszerben lévő Gomezék elleni meccsen, akik nem igazán tudták kihasználni a Farkasok múltkori botlását.

Kíváncsian várjuk, hogyan debütál Moreno Longo a Toro új edzőjeként: a 43 éves taktikus a különleges hangulatot, a játékosok pozitív hozzáállását emelte ki a Samp elleni meccs előtt, és nagyon bizakodó a találkozót illetően. Ranieri csapata, bár úgy tűnt, jó lehet egy pontra a Napoli ellen, elszenvedte 12-ik idei vereségét is, és továbbra is Damoklész kardjaként lebeg a fejük felett a kiesés lehetséges ténye.

A játéknap zárásaként a Juventus a veronaiak otthonába látogat, akik nem kis meglepetésre pontot szereztek hétfőn a Lazio vendégeként. Bár gólparádé nem várható a címvédőtől, a Veronának talán még a hétközi bravúrnál is nagyobbra lenne szükségük a pontszerzéshez, és ahhoz, hogy megállítsák a legutóbbi 9 bajnokiján egyaránt eredményes, szülinapos Ronaldot.

Szombat:

Fiorentina-Atalanta 15:00
Torino-Sampdoria 18:00
Verona-Juventus 20:45

Vasárnap 6 mérkőzés kerül megrendezésre, köztük a Derby della Madonninával. A Milan 2016. januárja óta képtelen megnyerni a városi derbit, az Atalanta elleni kütéses vereséget követően azonban magára talált a csapat, és 7 tétmeccséből 5-öt megnyert, ráadásul ott van a Coppa elődöntőjében is. Lukakuék 3 döntetlen után a lehető legjobbkor nyertek újra az Udinese vendégeként, és bár Martinez hiánya (eltiltás) érezhető a Nerazzurrin, a csapat nagyon bízik Sanchez játékában, aki remekül szállt be a hétvégén. Érdekesség, hogy az első Madonninájára készülő Conte még sosem kapott ki edzőként a Milantól.

Ami a többi meccset illeti, nagy kérdés, képes lesz-e a Torino ellen gálázó Lecce meglepetést okozni a Partenopei vendégeként, bízva a nápolyiak sebezhető védelmében, vagy hogy meg tudja-e magát rázni a Lazio a második hely reményében az otthon továbbra is meglepően erős Parma ellen.

Vasárnap:

Spal-Sassuolo 12:30
Brescia-Udinese 15:00
Genoa-Cagliari 15:00
Napoli-Lecce 15:00
Parma-Lazio 18:00
Inter-AC Milan 20:45