“Undorodom a bírótól” – Commisso

Szerző: Benedicto


Ahogy arról mi is beszámoltunk, sima, 3-0-s győzelmet aratott a Juventus a Fiorentina ellen a Serie A 22. fordulójában. A találkozót Cristiano Ronaldo két és Matthijs de Ligt egy gólja döntötte el, de – mondhatni természetes módon – nem múlt el utóhangok nélkül a rangadó.

A két csapat közti rivalizálást, ellenségeskedést ismerve persze tudjuk, bármilyen apróság okot adhat a feleknek a vagdalkozásra egy ilyen összecsapás kapcsán, de ha valami, a bírói tevékenység mindig jó alapot szolgáltat ehhez.

Rocco Commisso, a Fiorentina elnöke nem is várt sokáig, és a találkozó után élesen kritizálta a mérkőzést vezető Fabrizio Pasqua tevékenységét. Pasqua két büntetőt is megítélt a Juventusnak: előbb Pezzella kezezett, majd Ceccherini buktatta Bentancurt. Bár mindkét ítéletet videózás előzte meg, és a visszajátszások alapján két jogos büntetőről volt szó, Commisso a jelek szerint nem volt elégedett a döntésekkel.

“Hat hónapja vagyok itt, és soha nem kritizáltam a játékvezetőket, de most azt mondom, nem lenne szabad a bíróknak eldönteni a meccseket.” – nyilatkozott a DAZN-nek a presidente.

Undorodom. Az első eset talán valóban büntető volt, de a második egyértelműen nem. A játékvezetőknek nem lenne szabad eldönteniük a meccseket, hagyni kellene a játékosoknak, hogy ők döntsenek a pályán.”

“A Juventusnak hatalmas anyagi lehetőségei vannak, nincs szükségük bírói segítségre. Utálom, ami ma történt, ahogy azt is, ami legutóbb a Genoa, vagy korábban az Inter ellen történt velünk.”

“Sosem szoktam ilyenekről beszélni, de hagyjuk a Juventusnak, hogy a pályán legyen erősebb másoknál, ne segítsük őket ebben. Sajnálom a srácokat, mert nagyon elkeseredettek a vereség miatt. Egész egyszerűen nem volt jogos a büntető. Sorozatban három meccsünk volt, ahol negatív bírói döntéseket szenvedtünk el. Nem érdemlünk ilyen bánásmódot.”

A Juventusnak egyébként ezzel együtt 8 büntetőt ítéltek meg eddig a szezonban, a Fiorentina ellen pedig összesen 5-ször mutatott a büntetőpontra a játékvezető. A lilák ezzel a középmezőnyben tanyáznak – a legtöbb 11-est, 8-at a Lecce ellen ítélték meg eddig a játékvezetők.