Milánóban folytatódik a Coppa Italia

Szerző: Ragnotti


Az Olasz Kupa negyeddöntőjében az AC Milan a Torinót fogadja ma este a sorozatban, a találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik majd a San Siróban. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt majd, a párharc győztesére a Juventus vár az elődöntőben.

A Bikáknak nagyon gyorsan fel kell majd ébredniük abból a sokkból, amit a legutóbbi bajnoki fordulóban hazai környezetben az Atalanta okozott a csapatnak, ugyanis a bergamóiak egy hetessel (!) terhelték meg a Toro hálóját… (0-7) Mazzari csapata minden szinten csődöt mondott a bámulatosan szereplő Atalanta ellenében. Legutóbbi két bajnoki vereségével pedig a 12. pozícióban helyezkedik el az Európába vágyakozó együttes. Márpedig ha vannak ilyen irányú tervei a Toro együttesének, azt már ma, a Rossoneri elleni bajnoki találkozón meg kellene mutatnia a gárdának. Hiszen , a Serie A-ben egyelőre nem úgy áll a csapat szénája, hogy legyen esélye erre.

A Milan elleni mérkőzés előtti utolsó edzésen Mazzari mester technikai jellegű gyakorlatokat és vegyes játékokat és egymás elleni játékot vezényelt a játékosoknak. Simone Edera a munkavégzés közben fájlalta a bal térdét , ezért idő előtt abbahagyta a foglalkozást. Nem is tartott a többiekkel a milánói összecsapásra. Ezért 19 játékost nevezett az edző a mérkőzésre:

Kapusok : Rosati, Sirigu,  Ujkani

Védők: Aina Bremer, De Silvestri, Djidji, Izzo Laxalt, Lyanco, Nkoulou, Singo

Középpályások: Adopo, Berenguer, Lukic, Rincon

Támadók : Belotti, Millico , Verdi

Egy biztos, a Bikáknak , ha komolyan gondolják a továbbjutást idegenben, akkor a rendes játékidőben döntésre kell vinniük a dolgot az egyre jobb formába lendülő milánóiak ellen, és akkor újra láthatjuk Mazzari allenatore óra mutogató gesztusait.

A Milan gárdájának a találkozó előtti utolsó edzése Milanellói edzőtáborban a konditeremben kezdődött, majd külső foglalkozást vezényelt Pioli mester. Technikai-taktikai jellegű foglakozás végén meccs szituációkat gyakoroltak a labdarúgók. Az edző 21 játékost nevezett a találkozóra, erő kerettel készülnek a Toro ellen a piros-feketék:

Kapusok: Begović, A. Donnarumma, G. Donnarumma.

Védők: Calabria, Conti, Gabbia, Hernández, Kjær, Romagnoli.

Középpályások:Bennacer, Bonaventura, Çalhanoğlu, Kessie, Krunić, Paquetá.

Támadók: Castillejo, Ibrahimović, Leão, Piątek, Rebić, Suso.

A milánóiak öt mérkőzés óta veretlenek, legutóbb a Coppában a SPAL-t búcsúztatták az előző körben, 3-0-r verték a ferrarai brigádot. A Serie A -ban legutóbbi három meccsüket megnyerték, és egyre jobban kapaszkodnak a tabellán az európai kupaindulást jelentő pozíciók irányába. Mind a csapat játéka biztató és egyre jobba egyéni teljesítményeket is láthatunk. Ma este a bajnokságban az általában padról beszálló és gólokkal bizonyító Rebic és Piatek kezdhet a támadó szekcióban, Ibrahimovic pedig a tartalékok között kaphat helyet. Érdekes, hogy minden nap kering olyan hír, hogy Suso távozhat a csapattól, és több klub is szeretné leigazolni, de a spanyol labdarúgó is helyet kapott a kupa mérkőzésre nevezett keretben.

A mérkőzés esélyese a piros-fekete együttes és vélhetően a rendes játékidőben szeretné kiharcolni a továbbjutást.

Az összecsapást Sará Fabrizio Pasqua játékvezető dirigálhatja majd, amely 20 óra 45 perckor kezdődik majd.

A Sport 2 élőben közvetíti a találkozót.