Európa felé félúton, reális célokkal

Szerző: Ragnotti


A Parma együttese a hétvégi, Lecce elleni hazai bajnoki győzelemmel közvetlenül az európai kupaindulást jelentő helyeket ostromolja a Serie A-ban, a szakmai munka mellett a klub vezetése is rendben van. Racionálisan, gazdasági alapokra felépített irányítás alatt épül, fejlődik az együttes. Az AS Roma elleni Coppa Italia nyolcaddöntő előtt a Parma magyarországi szurkoló egyesületének vezetője vázolta elénk a klubnál zajló folyamatokat.

Oross Tamás beszélt a tehetséges Kulusevski Torinóba igazolásáról, új érkezőkről, tulajdonosokról, szponzorokról és bajnoki szereplésről.

Kurtic nem olyan régen érkezett Ferrrarából, amit a vezetőség konkrétan a középpálya közepének erősítésre igazolt le a SPAL-tól: ” – Sokat várok tőle, a középpálya közepe fontos terület, Brugman kicsit gyenge, Hernani meg egymaga kevés, kellett még egy ember, egy rutinos labdarúgó ebbe a csapatrészbe.”

Kulusevski Juventusba ment rekord összegért, ez is sok mindent megváltoztathat szerinte: “- Az hogy kölcsönben maradt Kulu, az jól is elsülhet. Vele még jobbak lehetünk amúgy. Bízom benne, hogy tudja rendezni fejben az elmúlt heteket, ami igencsak görbére sikerült. A Juve részéről nem volt fair , hogy telenyomták a netet már a Juvés Kulusevskivel, majd gyakorlatilag ” visszazavarták” hozzánk, Parmába. A szurkolók és az öltöző egyik fele igencsak nehezményezte a döntés idejét és módját. Természetesen megértjük, hogy vált, sok sikert kívánunk neki. De pár nappal a bajnoki előtt nem illik így lerendezni egy transzfert. Nekünk most nagyon lényeges, hogy a tabella első felében végezzünk, tekintettel a komoly kifizetni valóinkra, így brutál rosszul érintene minket, ha Kulusevski már nem akarna, tudna hajtani, lelki dolgok miatt. Törékeny ez a jó forma, vigyázni kell rá, mind a játékos és a csapat szintjén is. “

Reális célokról beszélt a Sonkások szereplésével kapcsolatban: “- Egyelőre szeretnénk a mezőny első felébe tartozni. Nagyon szimpatikus és korrekt a tulajok hozzáállása, hagyják dolgozni a stábot, a szakmai munkát pedig olyanokra bízzák, akik értelmileg és érzelmileg fel akarnak nőni a klubbal arra a szintre, ahova jó lenne tartozni. Ez most érezhető különbség az előző tulaj és a mostaniak között. Ami nagyon szimpatikus az egészben, hogy ők, mint nagyon gazadag emberek, nem “emberkereskedelemben” gondolkodnak, olyan embereket vásároltak bele a szakmai vezetésbe, akik meg tudják mondani , hogyan is kell egy kisváros csapatát felépíteni anélkül, hogy hitelben úszna az egész. A tulajdonosi körben Barrilla (tésztagyáros), Ferrari( informatika) , Malmesi(ügyvédi csoport) és Gian Dallara (Forma 1-es motor-tervező cég) és egy kínai cég is, aki a legnagyobb részben, 40%-ban van jelen. Ez a vegyes tulajdoni viszony jól működik, és eredményes is. “

A Tamás által elmondottakat jól példázza a klub működése is, a gárda formája pedig biztató és stabilnak mondható. Ma este nagy feladat előtt a Sonkások, hiszen az AS Romát fogadják az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a Tardiniben. Később ezzel is jövünk majd részletesebben.

A Coppában ma este 21 óra 15 perckor kezdődik az összecsapás.