Nápolyban folytatódnak a nyolcaddöntők a Coppában

Szerző: Ragnotti


Ma kora délután a San Paolóban vendégeskedik a másodosztályú Perugia együttese az Olasz Kupában. Kérdés , hogy a bajnokságban két rangadót is elvesztő déliek hogyan pörögnek fel a sorozatban menetelő gárda ellen?

Mert a játékosként világbajnok akkori mester, Massimo Oddo gárdája előző körben a Sassuolót Reggio -Emíliában ejtette ki idegenben egy 2-1-es győzelemmel. Akkor Mazzocchi és Nicolussi találataival már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést az együttes, és továbbjutott a jelenlegi körbe.

A Serie B-ben a nyolcadik, rájátszást érő helyen tanyázik a Grifoni, amelynek keretében több rutinos labdarúgó is található Falcinelli, Melchiorri, Aleandro Rosi vagy éppen Gyömbér Norbert személyében. A gárda legfontosabb játékosa azonban a Serie B-ben 15 találatnál járó Pietro Iemello. A 27 éves támadó a Foogia-tól érkezett Perugiába, de korábban a Benevento és a Sassuolo színeiben játszott az első osztályban is.

A csapat volt edzője, Oddo azonban a Venezia elleni tavalyi (december 29.)bajnoki vereséget már nem élte túl , és menesztették a kispadról. Az érkező január elején Serse Cosmi lett, aki nagy lendülettel azonnal munkához látott:

“Hat napunk volt, hogy segítőimmel felkészüljünk a mérkőzésre. Lépésről lépésre haladtunk, hogy felkészüljünk a következő két mérkőzésünkre, a Napoli és a Chievo ellen. Nagyon fontosnak tartom, hogy bátran lépjünk pályára holnap a San Paolóban. Egy sokkal erősebb csapat otthonában hibák nélkül kell futballoznunk, akkor lehet esélyünk. A lehető legerősebb kezdővel lépünk majd a pályára“-mondta a mester a kupa meccs előtti sajtótájékoztatón.

A mérkőzésre nevezett keret 19 főt tartalmaz:

Kapusok : Albertoni, Fulignati, Vicario

Védők : Falasco, Gyömbér, Nzita, Rodin, Rosi, Sgarbi.

Középpályások : Balic, Carraro, Dragomir, Falzerano, Konate, Nicolussi Caviglia.

Támadók : Buonaiuto, Falcinelli, Iemmello, Melchiorri.

Mint már fent említettük Gattuso nehéz fába vágta a fejszéjét délen, legutóbbi két bajnokiját a Lazio és az Inter ellen -ha szoros mérkőzésen is -de elbukta. Bár a játékban voltak biztató jelek, de a sok kihagyott helyzet miatt is pont nélkül maradt a Partenopei. A csapat alakul, de sok a kérdőjel is. Távozók és maradók tekintetében. És hát a kulcsemberek is haloványabban teljesítenek. Főként Insigne, vagy Mertens játékra gondolva. Milik is sok lehetőséget pazarol az utóbbi hetekben, de az Inter ellen legalább betalált a kék-feketék kapujába. Hét találatával még így is ő a keret legeredményesebb labdarúgója. A bajnokságban csak a 11.(!) pozícióban tanyázó déliek számára feltehetően a Bajnokok Ligája és a Serie A élvez prioritást, ezért is lesz érdekes, hogy milyen csapatot küld majd ki Gattuso ma délután. A mérkőzés keret:

Meret, Ospina, Karnezis, Di Lorenzo, Hysaj, Luperto, Manolas, Mario Rui, Tonelli, Allan, Demme, Elmas, Gaetano, Fabian Ruiz, Zielinski, Callejon, Insigne, Llorente, Lozano, Milik, Younes.

A találkozó 15 órakor kezdődik, Luca Massimi játékvezető dirigálja majd.

A SPORT 2 csatorna élőben közvetíti majd az összecsapást.