A címvédő is bemutatkozik a idei sorozatban

Szerző: Ragnotti


A Lazio ma este 18 órától fogadja az Olimpicóban a másodosztály alsóházában tanyázó Cremonese gárdáját. Nem is lehet más célja a kiváló formában lévő Római Sasoknak, mint a továbbjutás kiharcolása – a rendes játékidőben – a Coppa nyolcaddöntőjében.

A Cremonese az Empoli 1-0-ás legyőzésével jutott a jelenlegi körbe, egy első félidős Claiton góllal jutottak tovább a sorozatban. A Serie B-ben egyelőre osztályzós helyen tanyázó csapat a feljutásra esélyes Pordenone otthonában vereséget szenvedett legutóbbi bajnoki mérkőzésén.

Rastelli mester együttese a lehető legnehezebb ellenfelet kapta a kupában és alaposan fel van adva a lecke az idegenbeli találkozón. A csapatban jelenleg nincsenek nagy gólvágók, többen két góljukkal a házi góllövő lista élén állnak… A rutinos támadók, Ciofani és Ceravolo eddig összesen három találatot hoztak össze, ez is jól mutatja, hogy miért a másodosztályú táblázat alsó részében pozícionál a Cremona.

A mester sajnálatára a fent említett Claiton, illetve Kingsley, Mogos, Piccolo sem állhat rendelkezésre Rómában. A következő keretet nevezte a találkozóra:

Kapusok– Agazzi (16), Ravaglia (1), Volpe (22)
Hátvédek – Bia (35), Bianchetti (15), Bignami (13), Caracciolo (23), Migliore (17), Ravanelli (20), Renzetti (33), Terranova (26), Zortea (21)
Középpályások – Arini (4), Boultam (8), Castagnetti (19), Deli (18), Girelli (31), Gustafson (6), Valzania (5)
Támadók – Ceravolo (30), Ciofani (9), Palombi (11)

A Lazio formájáról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Inzaghi együttese a bajnokságban szárnyal, legutóbb a Napolit verte Rómában. Az első helyezést ostromolja a gárda, amely idén nagyon összeállt a szakvezető kezei alatt. A mérkőzés előtt a következőket nyilatkozta:

” – Mindannyian tudjuk, hogy mit jelent számunkra az Olasz Kupa. Tavaly megnyertük a trófeát, , két éve az elődöntőben estünk ki a Milan ellen, az előtte lévő szezonban pedig a Juventus ellen vesztettünk a fináléban. Tudjuk, hogy holnap milyen komoly meccs vár ránk, megpróbáljuk a legtöbbet nyújtani a Cremonese ellen. A sorozatban elért tíz győzelem nagy siker a bajnokságban. Mindig vágyakozunk a győzelemre, ellenféltől és eseménytől függetlenül. Szombaton nagyon nehéz meccset nyertünk meg, és van pár sérültünk. Lulic, Radu, Correa és Lukau sérülés miatt, Leiva és Marusic eltiltás miatt nem léphet pályára. Vavro már felépült, ő a kispadon kaphat helyet. Biztosan örömmel látom újra Rastellit, aki számomra fontos volt az első játékos évemben a Piacenzában, gyakran játszottam vele, és sok gólpasszt adott. Már találkoztam vele, edzőként , amikor a Cagliari edzője volt. Nagyon felkészült, és jól képzi csapatait. Örülök Palombi viszontlátásának is, akivel sokszor nyertünk a Lazio ifjúsági csapatával”

Kapusok:  Guerrieri, Proto, Strakosha

VédőkAcerbi, Bastos, Casasola, Lazzari, Luiz Felipe, Patric, Silva, Vavro

Középpályások: A. Anderson, D. Anderson, Berisha, Cataldi, Jony, Luis Alberto, Milinkovic, Minala, Parolo

Támadók: Adekanye, Immobile

Az előzetes információk szerint a rómaiak a következő kezdővel léphetnek pályára a 3-5-1-1-es formációban: Proto- Bastos, Luiz Felipe, Acerbi- Patric, Parolo, Cataldi, Luis Alberto, Jony- Berisha-Immobile.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik az Olimpicóban, Luca Maggioni játékvezető dirigálja majd.

A Sport 2 élőben közvetíti az összecsapást.