Parmában győzne újra a halovány Lecce

Szerző: Ragnotti


A Serie A 19. fordulójának hétfő esti mérkőzésén a középmezőny elején tanyázó Parma a jó ideje nyeretlen Leccét fogadja , amely menekülne a kieső pozíciók fenyegetése elől. A találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik a Tardiniben.

A vendégek négy mérkőzés óta nyeretlenek a bajnokságban, és a SPAL ellen is csúfosan hullottak ki az Olasz Kupából. A gárda egyelőre a még nem kieső helyen, a 17. pozícióban szerénykedik a tabellán. Legutóbbi két hazai mérkőzését, a Bologna és az Udinese ellen egyaránt elbukta az újonc együttes. Fabio Liverani gárdája mos javíthat a stabilan teljesítő Sonkások otthonában, de ehhez jó helyzetkihasználás és tökéletes védekezés szükségeltetne ma este. Lapadula játéka kérdéses, de vélhetően nem lesz ott Liverani mester keretében a gólvágó. Ahogyan Tabanelli sem játszhat majd. Várhatóan 4-3-1-2-es formációban , bátor támadójátékkal léphet majd a gyepre a Tardiniben az eredménykényszerben lévő együttes (és Liverani edző) Mancosu, Falco és Babacar jó kis támadó triónak számít , de hárman csak kilenc találatot hoztak össze együtt eddig a bajnokságban, ebből Mancosu egyedül ötöt, ő a most hiányzó Lapadulánál (!) is eredményesebb volt a középpályáról. A kezdő a következő lehet:

Gabriel-Donati, Rossetini, Lucciconi-,Calderini-Petriccione, Tacthsidis, Shakhov- Mancosu- Falco, Babacar.

A Parma egy négy mérkőzéses sorozat után nagyon beleszaladt a késbe legutóbb Bergamóban, az Atalanta egy ötöst vert a Sonkásoknak. (Bár manapság a bergamóiakat kevesen tudják megállítani) Bár ebbe a sérülések is belejátszottak, de még mai meccsen is lehetnek fontos hiányzók Gervinho és Karamoh személyében. Azonban az nagyon fontos, hogy bár a Juventus megvásárolta a csapat és az idei szezon nagy felfedezettjét, Kulusevskit, aki azonban idény végéig a kék-sárgákat erősíti. A frissen igazolt Kurtic játéka még kérdéses, ahogyan több emberé is a kezdőcsapatból, de ők még bőven jók lehetnek estére. Grassi, Inglese, és Cornelius is kérdőjeles. D’Aversa mester csapata 4-3-3-ban léphet pályára, a következő tizenegy lehet:

Sepe-Darmian, Iacoponi, Alves-, Gagliolo-Kucka, Hernani, Grassi-Kulusevski, Inglese, Sprocati.

A két csapat utoljára 2013-ban találkozott egymással, éppen Parmában ,akkor az Olasz Kupában a 32 közé kerüléséért vívott mérkőzésen 4-0-ás hazai siker született. Jelenlegi formák alapján inkább a hazai győzelem lenne jósolható, de a Lecce most eredménykényszerben van és minden pont számít az együttesnek. A Lecce idegenben legutóbb november végén tudott értékes skalpot ejteni, akkor 1-0-ra Firenzéből hozták el a három bajnoki pontot.

A Parma Club Ungheria oldalán szó eset arról, hogy már nagyon várják a Ferrarától (SPAL) frissen igazolt Kurtic bemutatkozását, de ez egyelőre kérdéses. Gervinho játékára csak úgy lehet esély, ha D’Aversa nevezi és akkor a padról szállhat be az elefántcsontparti támadó. Szerintük Karamoh februárban térhet csak vissza. Oross Tamás, a Parma magyarországi szurkoló csoportjának vezetőjeként azt az információt erősítette meg , hogy Darmian a szezon végéig biztosan maradni fog a Sonkásoknál. Szerinte Inglese is a kezdőcsapat tagja lehet. (Ha mégsem így lesz akkor a sokak által kritizált Sprocati kezdő lehet.

Akárhogy is lesz, jó kis izgalmas csata várható Parmából ma este, és a Sonkások egy esetleges győzelemmel két helyet javítva, a hetedik pozícióba léphetnek a tabellán.

A találkozót Fabbri játékvezető dirigálja majd és a 20 óra 45 perctől a DIGI Sport 1 élőben közvetíti az összecsapást.