Veronában kapaszkodna tovább a Genoa!

Szerző: Ragnotti


A Serie A 19. fordulójának vasárnap kora esti mérkőzésén az elmúlt fordulót egyaránt győzelemmel záró együttesek találkoznak. A Verona a középmezőnyben várja a kieső helyen tartózkodó genovaiakat 18 órától.

A Genoa hét közben, csütörtök este egy hosszabbításba nyúló, büntető párbajban búcsúzott az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a Torino otthonában. Davide Nicola gárdája biztatóan futballozott a találkozón, de biztosan sokat kivett az együttesből a túlórás foglalkozás. Ezért lesz fontos a mester számára, hogy a lehető legfrissebb kezdővel rukkoljon elő a Hellas ellen.

A bajnokságban a rutinos Criscito büntetőjével és Pandev góljával győztek a Sassuolo ellenében a legutóbbi bajnoki fordulóban. Nicola mester jól mutatkozott be a kispadon és ezt szeretné folytatni Veronában is a még kieső pozícióban szerénykedő gárda. A kupamérkőzésen a két fent említett labdarúgót pihentette az edző, így most újult erővel állhatnak a csapat szolgálatába. Várhatóan 3-5-2-es formációban ez lehet a kezdő:

Perin- Biraschi, Romero, Criscito- Ghiglione, Sturaro, Radovanovic, Jagiello, Ankersen- Pandev, Favilli.

A Verona eddig nagyon stabilan szerepel a bajnokságban, legutóbb a SPAL otthonában tudott győzni a veterán Pazzini és a csereként pályára lépő Stepinski góljaival. Pazza remekül futballozott, látványos megoldásokkal operált a találkozón. A 35 éves támadó még mindig képes megújulni és vezére lenni, még az első osztályban is. Eddig két alkalommal volt eredményes.

A csapat várhatóan 3-4-2-1-ben, a következő kezdővel várhatja majd a Genoát:

Silvestri- RRahmani, Kumbulla, Gunter- Faraoni, Amrabat, Veloso, Lazovic- Pessine, Verre- Pazzini.

A két együttes legutóbb tavaly áprilisban Genovában találkozott egymással, akkor a Grifoni 3-1-es győzelmet aratott Medeiros, Bessa és Pandev találataival.

A találkozót Mariani játékvezető dirigálja majd, amely 18 órakor kezdődik.