Coppa nyolcaddöntő Torinóból

Szerző: Ragnotti


Az Olasz Kupában folytatódnak ma este a küzdelmek, a Bikák a nyolc közé kerülésért a Griffonit látják vendégül a sorozatban 21 óra 15 perctől. A Toro most kapcsolódik be az idei küzdelmekbe, a vendégek az Ascoli testén át jutottak a nyolcaddöntőbe. Nézzük, hogy mi dönthet majd.

A vendégek nagyon fontos győzelmet arattak a hétvégén , Genovában a Sassuolót győzték le 2-1-es különbséggel, és bár még kieső pozícióban tanyáznak a bajnokságban, de fontos lépést tettek a bent maradás felé. Davide Nicola tehát jól debütált a csapat kispadján. A Juvétól érkező Perin a kapuban, a korábbi rutinos Serie A-s játékos Behrami a kispadról beszállva debütált Genovában. Őt a svájci Siontól érkezett. A csapat egyik legrutinosabb alapembere és fontos tagja, a macedón Goran Pandev szerezte a győztes gólt a Reggio Emíliaiak ellen.

A meccs keretbe a kisebb sérüléssel küzdő Pinamonti és Lerager is, viszont nagy érvágás Saponara hiánya. A következő névsorral veszi fel a harcot Nicola mester Torinóban:

 1 Perin, 2 Zapata, 3 Barreca, 4 Criscito, 5 Goldaniga, 8 Lerager, 9 Sanabria, 10 Gumus, 13 El Yamiq, 14 Biraschi, 15 Jagiello, 17 Romero, 18 Ghiglione, 19 Pandev, 20 Schöne, 21 Radovanovic, 22 Marchetti, 23 Destro, 27 Sturaro, 28 Agudelo, 29 Cassata, 30 Favilli, 32 Ankersen, 33 Pajac, 85 Behrami, 97 Radu, 99 Pinamonti .

Nyilván a csapat első számú célja, hogy biztosítsa első osztályú tagságát a bajnokságban, de a hírekkel ellentétben Davide Nicola mester erős kezdőt küldhet pályára a találkozón.

Amely indokolt is lenne a jó formában és hangulatban lévő Bikák ellen. Mazzari együttese ugyanis nagy skalpot gyűjtött a legutóbbi bajnoki fordulóban, az AS Roma otthonában győzött az együttes 2-0-ás különbséggel, a duplázó Belotti volt a mérkőzés legjobbja. Már nagyon várták az olasz válogatott csatártól ezt a teljesítményt, amellyel eldöntötte a Farkasok elleni meccset az Olimpicóban. Bombagólja után büntetőt értékesített és egymaga lekötötte az ellenfél védelmét. Kellett már nagyon ez tőle.

Mazzari mester húsz nevet tartalmazó listát adott ki a Genoa elleni találkozóra, íme:

Kapusok: ROSATI, SIRIGU, UJKANI

Védők: AINA, BONIFAZI, BREMER, DE SILVESTRI, DJIDJI, IZZO, LAXALT, NKOULOU, SINGO

Középpályások: ADOPO, BERENGUER, LUKIC, MEITE, RINCON

Támadók: BELOTTI, MILLICO, ZAZA

És hát nem is lehet más célja a Torónak, mint hogy hazai környezetben továbbjutást ünnepelhessen a mérkőzést követően, ezért várhatóan nem fog tartalékolni a kezdő csapat összeállításakor.

A két gárda legutóbb tavaly novemberben találkozott egymással, akkor Genovában, ahol 1-0-ás Torino siker született Bremer találatával a bajnokságban.

A mérkőzést Juan Luca Sacchi játékvezető dirigálja majd , amely 21 óra 15 perckor kezdődik.