El: kötelező előtt az Inter és a Roma is (?)

Szerző: Adamo


A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását követően az Európa-liga aktuális körének párosításai is nyilvánosságra kerültek. Lássuk, hogy mely csapatok ellen készülhetnek a calcio képviselői!

A legjobb 16 közé jutásért a Bajnokok Ligája csoportjában a Barcelona és a Dortmund mögött harmadik helyen végző Inter csapata az El-csoportjában a többek közt a Ferencvárost megelőző bolgár Ludogorec Razgrad ellen játszhat. A vetélytárs 2-2-2-es mérleggel abszolválta a csoportkört, mindkét vereséget a csoportelső Espanyoltól szenvedte el, és bár kellemetlen ellenfélnek számít, alighanem ha a milánóiak komolyan veszik a párharcot, nem szabad, hogy gondjuk legyen. A két csapat korábban még sosem találkozott egymással.

Az El-csoportja második helyéről továbbjutó AS Roma a 32 között a belga Gent gárdájával nézhet farkasszemet, amely viszont veretlenül került ki csoportelsőként a német Wolfsburg, a francia Saint-Étienne és az ukrán Olekszandrija társaságából. A fővárosiak ellenfelei három győzelemmel és három döntetlennel teljesítették az előző kört, miközben a Farkasok 2-3-1-gyel lettek másodikok a török Basaksehir mögött. Még ha egyáltalán nem áll rossz erőkből a Gent, papíron a Romának sem lehet megoldhatatlan feladata. Az ellenfelet a 2009-2010-es El-selejtezők során az AS Roma két meccs alatt 10-2-es összesítéssel intézte el.

Az Inter idegenben, a Roma hazai környezetben vívja az első mérkőzést február 20-án.

Az Európa-liga párharcainak párosításai a 16 közé jutásért: