BL: ellenfeleket kaptak az olasz csapatok

Szerző: Adamo


Hétfőn délben sorsolták ki a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításait, melyet követően az is eldőlt, hogy a sorozatnak nekivágó négyből versenyben maradó három olasz klub mely ellenfeleken keresztül juthat be a legjobb nyolc közé a kontinens első számú kupasorozatában.

A csoportját öt győzelemmel és egy döntetlennel, veretlenül abszolváló bajnoki címvédő Juventus gárdája a BL-csoportmásodikok közül talán papíron a legkönnyebbet, az Olympique Lyont kapta. A francia klub ráadásul éppen a minap vesztette el Memphis Depay személyében az egyik legjobbját az idény hátralévő részére. Az OL a RB Leipzig mögött, a Benfica és a Zenit előtt zárt a BL legkiegyenlítettebb csoportjában, 2-2-2-es mérleggel. A felek utoljára a 2016-2017-es kiírás csoportkörében találkoztak egymással, a Juve otthon 1-1-re végzett, idegenben pedig 1-0-ra diadalmaskodott, és végül csoportelsőként továbbjutott.

A BL-újonc Atalanta együtteséhez is kegyes volt Fortuna, hiszen a heroikus hajrával továbbjutó bergamóiak ellenfele a Valencia lesz a nyolcaddöntőben. Az ellenfelet abszolút nem lebecsülve, kijelenthetjük, hogy a Deneveréknél alighanem csak erősebb csapatot kaphattak volna Gasperiniék. Nem elhanyagolható viszont, hogy a spanyol gárda a tavalyi El-győztes Chelseat és a tavalyi BL-elődöntős Ajaxot utasította maga mögé a csoportkörben. Az Atalanta zsenge nemzetközi múltjának köszönhetően, a felek tétmeccsen nem találkoztak még egymással, 2017. nyarán egy felkészülési meccsen a Nerazzurri diadalmaskodott 2-1-re.

Ezzel szemben a Napoli kőkemény házi feladatot kapott, ugyanis Gattuso csapatának útjába a Barcelona együttese került. Noha a katalán óriás ugyancsak nincs top formában, kétségkívül a nápolyiak több sebből véreznek, így jelen állás szerint alighanem egy szoros párharcra sem sok esély van, de februárig akár még javulhatnak is a dolgok. A Barca a Dortmund, az Inter és a Slavia Praha előtt nyerte meg a csoportját, és még a nyári felkészülés során 4-1-re és 2-0-ra páholták el az akkor még Ancelotti által trenírozott Partenopeit.

A Juventus február 26-án idegenben, az Atalanta 19-én, míg a Napoli 25-én egyaránt hazai pályán játssza az első mérkőzését a maga párharcában.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítása: