A Serie C-ből kapott ajánlatot Ibrahimovic

Szerző: Benedicto


Továbbra sem tudni biztosan, hol folytatja pályafutását az elmúlt 15 év vitán felül egyik legjobb csatára, Zlatan Ibrahimovic. Az igazi vándormadár hírében álló svéd klasszis búcsút int az Egyesült Államoknak – egyben könnyen lehet, hogy visszatér Olaszországba.

Ibra utoljára 2011-ben játszott Olaszországban, akkor két év után távozott a Milantól, hogy a PSG-hez szerződjön. Korábban ugyanakkor a Juventus és az Inter színeiben is szerepelt a Serie A-ban, Itálián kívül pedig többek között a Barcelona és a Manchester United játékosa is volt.

Miután néhány hete bejelentette távozását a Los Angeles Galaxytól, folyamatosan érkeznek a pletykák Ibra jövőjével kapcsolatban. A legvalószínűbbnek az olaszországi visszatérés tűnik, a Napoli és a Milan mellett a Bologna is komoly lépéseket tett a támadó megszerzéséért.

Érkezett azonban egy megkeresés egy váratlan helyről is, ugyanakkor régi ismerősöktől. A jelenleg a Serie C-ben szereplő, de hatalmas terveket dédelgető Monza sportigazgatója, bizonyos Adriano Galliani ugyanis megerősítette: hivatalos ajánlatot adtak a svéd csatárnak.

“Miután Berlusconi elnök úr felhatalmazott rá, felkerestem Mino Raiolát [Ibrahimovic ügynöke – a szerk.]. Ő azt javasolta, hogy beszéljek közvetlenül Zlatannal, én pedig 2,5 éves szerződést ajánlottam neki.”

“Azt mondtam: Zlatan, gyere hozzánk, és akkor fél évig a Serie C-ben szerepelsz majd, egy évig a Serie B-ben, két éven belül pedig ott leszünk a Serie A-ban.”

Hogy sikerül-e behúznia történelme minden bizonnyal legnagyobb igazolását a Monzának, nem tudni, de tény, hogy még Berlusconival és Gallianival a háta mögött sem lesz egyszerű dolga a csapatnak, ha el akarja csábítani a Serie A-s riválisok orra elől Ibrát.