Conte: “Mindent beleadni és szintet lépni!”

Szerző: Ragnotti


Sorsdöntő mérkőzést játszik a Barcelona ellen a Nerazzurri a Bajnokok Ligájában, Antonio Conte együttese egy győzelemmel biztosan a kiesés szakaszba jutna a legrangosabb európai kupasorozatban. A kék-feketék vezetőedzőjének elszántsága arra enged következtetni, hogy csapatával mindenáron győzelemre törnek Milánóban.

Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy a Barcelona már továbbjutott a csoportjából, és többek között azt a luxust is megengedheti magának, hogy pihentesse pár alapemberét, köztük többek között Lionel Messit is. De így sem készülhet a spanyolok ellen sétagaloppra az Internazionale, akiknek legalább annyi pontot kell majd szerezniük, mint teszi majd a Dortmund a Slavia Prague elleni, párhuzamos találkozón.

Nem ismernénk jól Contét, ha nem mindent elsöprő elszántsággal küldené pályára az Intert. A tréner ennek megfelelően nagy szenvedéllyel beszélt a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón:

Ez egy fontos pillanat számunkra. Ha visszagondolunk a sorsolás napjára, mindenki nagy bravúrnak tartotta volna, ha az utolsó fordulóban a továbbjutás reményében küzdhetünk a Barcelona ellen. Tovább akarunk jutni, ez a közös érdek. Úgy kell kifutnunk a pályára, hogy mindent beleadunk.”

Nem gondolunk arra, hogy milyen kerettel jön az ellenfél, vagy kik kezdhetnek majd. A csapatuk a világ egyik legjobbja, mindenhol győzni akarnak. Bátorság és lelkesedés, ezt kértem a fiúktól. A nehéz feladatok formálnak minket, hogy egyre tovább és magasabbra jussunk. Nekünk kell irányítanunk, és meg kell nyerni a mérkőzést. Ebben hiszek, semmi másban!”

Este 21 órától tehát az Inter saját kezébe veheti a sorsát, az utóbbi hetek-hónapok formáját tekintve pedig eséllyel pályázik győzelemre a Nerazzurri.