Serie A, 15-ik forduló – szombati játéknap

Szerző: scribacchino


serie-a-logo
serie-a-logo

3 mérkőzést játszanak a Serie A 15-ik fordulójának mai játéknapján: kötelezőnek mondható feladat előtt a vegyes formában lévő Atalanta, nehéznek ígérkező kirándulás vár a Napolira, és rangadón venné vissza első helyét a Juventus.

Atalanta-Verona 15:00

Az Atalanta az utóbbi időben rapszodikus formájának köszönhetően elkezdett leszakadni a BL-ért küzdő csapatokról, így kizárólag a győzelem lenne elfogadható számukra a veronaiak házigazdájaként. Juric csapata a vártnál könnyebben kapitulált múlt héten a Roma ellen, és az eddig stabilnak mondott védelem ezúttal a liga leggólerősebb csapatával néz szembe, így óriási bravúrra lenne szükség, hogy 2014 óta először újra elkerülje a vereséget Bergamoban az együttes.

Udinese-Napoli 18:00

Ancelotti elképesztő, 8 meccse tartó győzelem nélküli sorozatát szakítaná meg a Friuli vendégeként, azon találkozón, melynek tétje sokak szerint akár az edző jövője is lehet. A Napolinak nem csak a BL-indulás miatt kéne mindhárom pontot elhoznia ma Udinéből, de fontos lenne számukra a jó főpróba is a jövő heti sorsdöntő, Genk elleni találkozó előtt. Ami a hazaiak motivációját illeti, az Udinese 7 pontra elszakadhatna a kiesőzónától egy esetleges győzelemmel, és miután október vége óta nem kaptak ki otthon, minden jel arra utal, hogy igen nehéz túrára számíthat a több sebből vérző Partenopei.

Lazio-Juventus 20:45

Elképesztő formában Immobile és a Lazio: Inzaghi csapata legutóbbi 6 bajnokiját egyaránt megnyerte, a gárda 33 lőtt góljával pedig az Atalanta mögött a második legtöbb találatot jegyző csapat az idei szezonban. A Juventus csapatán ráadásul ott van az extra nyomás is, hiszen a címvédőnek mindhárom pontra szüksége lenne ahhoz, hogy visszaelőzze az Intert. Inzaghi egyébként még sosem nyert Sarri ellen edzőként, a motivációval tehát biztosan nem lesz gond náluk sem.