Mindketten őrült sorozatokban – Lazio-Juventus elé

Szerző: Adamo


serie-a-logo
serie-a-logo

Az olasz bajnokság (Serie A) hétvégi, 15. fordulója péntek este az Inter-Roma rangadóval veszi kezdetét, de a szombat esti főműsoridőben is egy őrületesnek ígérkező mérkőzésre van kilátás két élcsapat között.

Az aktuális játékhetet a bajnoki címvédő Juventus a második, a Coppa Italia-győztes Lazio pedig a harmadik helyről várja hatpontos hátrányból.

A Lazio a Serie A aktuálisan legjobb formában lévő csapata, hiszen az utolsó hat bajnoki mérkőzése mindegyikét megnyerte (új klubrekord!), és 33 lőtt góljánál többet a teljes mezőnyből csupán az Atalanta jegyez (34-et). A rómaiak ráadásul a klub történetében először érték el azt a bravúrt, hogy egymást követő 9 bajnoki mérkőzésen legalább két gólt szerezzenek. (A 2000-es években egyébiránt a Serie A-ban csupán az Inter 2006-2007-ben és az Atalanta idén jutott ennél tovább, 10-10 meccsig.)

Ciro Immobile 14 forduló után 17 találattal utcahosszal vezeti a Serie A góllövőlistáját, összességében 151 tétmérkőzés alatt 105 gólt szerzett a Lazio színeiben, mellyel a legendás Tommaso Rocchit utolérve, már ötödik a klub mindenkori rangsorában.

Mindeközben a címvédő Juventus 11 győzelem és 3 döntetlen jóvoltából veretlen, és jelenleg második az Inter mögött a Serie A-s tabellán, ám minden sorozatot figyelembe véve Maurizio Sarri alakulata az egyetlen, amely az öt európai topligában még nem kapott ki. Ráadásul a Bianconeri a Lazio ellen az utolsó 29 (!) Serie A-s mérkőzéséből csupán egyet vesztett el. (A rómaiak hazai környezetben utoljára 2003-ban győzték le a Juvét, azóta 11 vendég siker és 3 döntetlen született.)

Gonzalo Higuain pályafutása során 9 bajnoki mérkőzés alatt már 12 alkalommal volt eredményes a Lazio ellen, a holnap 200. Juventus-mérkőzésére készülő Paulo Dybala pedig hétszer talált be az aktuális ellenféllel szemben.