Gran Gala del Calcio 2019 – díjazták a szezon legjobbjait

Szerző: Benedicto


serie-a-logo

Igazi díjesőt láthatott a futballvilág tegnap, hiszen miközben Párizsban Lionel Messi hatodik Aranylabdáját vette át, addig Milánóban a Gran Gala del Calcio rendezvényén a Serie A 2019/2020-as idényének legjobbjait díjazták.

A legfontosabb díjat a Juventus szupersztárja, Cristiano Ronaldo vehette át, a portugál támadót választották ugyanis a szezon legjobb játékosának. Talán nem is meglepő, hogy az Aranylabda-szavazáson 3.-ként végző Ronaldo a párizsi díjátadó helyett inkább Milánóban tette tiszteletét tegnap este…

A szezon edzője az Atalantával sokadszor is csodát művelő Gian Piero Gasperini lett, aki a 3. helyre, így történelme során először a Bajnokok Ligájába repítette a bergamoiakat. A rutinos vezető mellett csapatát is díjazták, parádés meneteléséért az Atalanta a szezon csapata díjat is bezsebelte.

De itt sem ért véget az Atalanta sikerszériája, ugyanis a szezon álomcsapatában is elcsíptek két helyet Josip Ilicic és Duvan Zapata révén.

Rajtuk kívül többek között Gianluca Rocchi és Sandro Tonali is díjjal távozott a gáláról, Quagliarella pedig a legszebb gólt mondhatja mostantól hivatalosan is a sajátjának.

Egyébként ha már Aranylabda: Cristiano Ronaldo 3. lett a voksoláson Lionel Messi és Virgil van Dijk mögött, Matthijs de Ligt a 15. helyen zárt, és legjobb U21-es játékosként megnyerte a Kopa Trófeát, Kalidou Koulibaly pedig holtversenyben a 24. helyen zárt.

Gran Gala del Calcio 2019, a díjazottak:

Legjobb játékos: Cristiano Ronaldo (Juventus)

Legjobb edző: Gian Piero Gasperini (Atalanta)

Legjobb bíró: Gianluca Rocchi

Legszebb gól: Fabio Quagliarella (Sampdoria – Napoli)

A szezon csapata: Atalanta

A szezon álomcsapata: Samir Handanovic (Inter) – Joao Cancelo (Juventus), Kalidou Koulibaly (Napoli), Giorgio Chiellini (Juventus), Aleksandar Kolarov (Roma) – Nicolo Barella (Cagliari), Josip Ilicic (Atalanta), Miralem Pjanic (Juventus) – Fabio Quagliarella (Sampdoria), Cristiano Ronaldo (Juventus), Duvan Zapata (Atalanta).

A Serie B legjobb fiatal játékosa: Sandro Tonali (Brescia)

A női bajnokság legszebb gólja: Thaisa (Milan – Juventus)

A női bajnokság legjobb játékosa: Manuela Giugliano (Milan)

A női bajnokság álomcsapata: Laura Giuliani (Milan) – Alia Guagni (Fiorentina), Sara Gama (Juventus), Cecilia Salvai (Juventus), Elisa Bartoli (Roma) – Aurora Galli (Juventus), Manuela Giugliano (Roma), Valentina Cernoia (Juventus) – Valentina Giacinti (Milan), Ilaria Mauro (Fiorentina), Barbara Bonansea (Juventus).