A kupában javíthat a Genoa

Szerző: Ragnotti


Genovában folytatódik kora este az Olasz kupa programja a 16 közé kerülésért folytatott párharcokkal. A Genoa a másodosztályú Ascoli együttesét fogadja 18 órától a Luigi Ferraris Stadionban.

Az Ascoli még augusztusban a Pro Vercelli (5-1) és a Trapani (2-0) testén keresztül jutott be a legjobb 32 közé a sorozatban. A fiatal Scamacca ezeken a meccseken négy alkalommal is betalált, a továbbjutások fő letéteményese lett. A római nevelésű játékos nagyon korán Hollandiába, a PSV utánpótlás műhelyébe került, ahonnan aztán a Sassuolo igazolta le a Farkasok egykori nevelését. A Cremonese, Zwolle kitérő után aztán idén már a Sassuolo adta el az Ascolinak az U21-es válogatott támadót, aki októberben és novemberben is betalált az utánpótlás nemzeti együttesben. A Serie B-ben öt alkalommal köszönt be az ellenfeleknek, meghatározó játékosa a másodosztályú gárdának.

Az Ascoli jelenleg a hatodik pozíciót foglalja el a Serie B tabelláján. Legutóbb a Salernitana otthonában játszottak 1-1-es döntetlent, ekkor is Scamacca volt eredményes. Mellette ugyancsak öt gólos a holland Alessio De Cruz, a középpályás Ninkovic négy, a csatár Matteo háromszor volt eredményes. Paolo Zanetti együttese nem utazik esélytelenül Genovába, bravúrral szeretnék kiharcolni a továbbjutást.

Erre pedig a Genoa formája lehetőséget is adhat. Az októberi, Brescia elleni hazai győzelem óta nyeretlenek a piros-kékek, Thiago Motta együttese a 18., már kieső pozícióban szerénykedik. A hétvégén a Torino vitte el tőlük a három pontot a bajnokságban (0-1). Fontossági sorrendet tekintve biztosan a kiesés elleni harc határozhatja meg a Coppa-szereplést is. Motta mester három primavera játékost is felhozott az első csapat keretébe Eboua, Rovella és Klimavicius személyében.

4 Criscito, 5 Goldaniga, 14 Biraschi, 15 Jagiello, 17 Romero, 19 Pandev, 21 Radovanovic, 22 Marchetti, 27 Sturaro, 28 Agudelo, 29 Cassata, 30 Favilli, 33 Pajac, 56 Cleonise, 65 Rovella, 76 Klimavicius, 89 Eboua, 93 Jandrei, 97 Radu, 99 Pinamonti.

A Genoa az Immolese elleni 4-1-es hazai sikerrel jutott a 32 közé, Crsicito, Saponara, Ghiglione és Schöne volt eredményes augusztus közepén.

Viszont a jó formában lévő Ascoli ellen sokkal több kell majd, mint a legutóbbi bajnokin, különben könnyen kipottyanhat a csapat a mai találkozón.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik majd Genovában, a továbbjutásról egy mérkőzés dönt. Ayroldi játékvezető dirigálja a találkozót, a Sport 1 pedig élőben közvetíti.