Cremonában indul a Coppa Italia következő fordulója

Szerző: Ragnotti


Hét közben az Olasz kupával folytatódik a calcio programja. Kora délután Serie B-ben vitézkedő együttesek találkoznak, a Cremonese fogadja az Empolit 15 órától. Nézzük, mi dönthet ma a legjobb 16 közé jutásért.

A Cremonese két győztes mérkőzéssel kezdte a sorozatot augusztusban. Előbb 4-0-ra verte a Virtus Francavillát a duplázó Palombi vezérletével, majd egy hét múlva egy hosszabbításban szerzett Deli találattal a Veronát is legyőzte idegenben 2-1-re. A gárda jelenleg a középmezőny alján szerénykedik, a 15., még éppen nem kieső pozícióban. Legutóbb a sereghajtó Livornót sem tudták legyőzni Cremonában, gól nélküli döntetlent játszottak. A góllövéssel is hadilábon állnak, az sokat elmond, hogy a fent említett fiatal Palombi a legeredményesebb csatár a keretben a maga két góljával. A rutinos Ceravolo, Ciofani páros 1-1 alkalommal találtak be az ellenfeleknek.

Az Empoli a Reggina 2-1-es, majd a Pescara hosszabbításos (2-1) legyőzése után került a jelenlegi körbe. A Serie B-ben nyolc mérkőzés óta nyeretlenek, ezzel a középmezőnyben, a 13. pozícióban tartózkodnak. Legutóbb a Frosinone otthonában kaptak méretes pofont, akkor négyet kaptak idegenben. Muzzi mester együttese egyelőre távol áll a feljutástól a másodosztályban, kérdés, mennyire koncentrálnak majd a Coppára. A csapat legeredményesebb játékosa Mancuso, aki öt alkalommal köszönt be eddig a bajnokságban.

A két együttes legutóbb novemberben találkozott egymással fordított pályaválasztás mellett, akkor 1-1-es döntetlen született, Stulac és Soddimo volt eredményes. Érdekesség, hogy legutóbbi három találkozásuk egyaránt 1-1-es döntetlennel végződött, mindhárom másodosztályú bajnoki volt.

Az előzmények tekintetében és a két csapat gyengébb formáját tekintve szoros összecsapás várható, akár esetleges ráadás is benne van a pakliban.

A mérkőzést a Stadio Giovanni Ziniben rendezik majd, Amabile játékvezető dirigálja. A találkozót a Sport 2 élőben közvetíti 15 órás kezdéssel.