Szardínián két jó formában lévő csapat találkozik

Szerző: Ragnotti


serie-a-logo

Az Serie A 14. fordulójának zárómeccsét hétfőn este rendezik meg, a szeptember közepe óta veretlen Cagliari az egyre jobb formába lendülő Sampdoriát fogadja 20:45-kor a Sardegna Arénában.

A tavalyi szezon egyik meglepetéscsapata alaposan beragadt az idei bajnokság rajtjánál, egy gőzelem és hat vereség volt a Sampdoria mérlege. Talán senkit nem lepett meg ennek tükrében a korai edzőváltás, novemberben a Leicester Cityvel csodát produkáló Claudio Ranieri lett a csapat mestere. A váltás jót tett, a Samp legutóbbi négy meccsén veretlen maradt, két győzelmet is behúzott a SPAL és az Udine ellen. Igaz, ennek ellenére is csak a 17., majdnem kieső pozíciót foglalja el a bajnokságban a genovai gárda, így továbbra is győzelmekre lenne szüksége az együttesnek.

Eltiltott nincs a csapatnál, Depaoli viszont továbbra is sérült. Több játékos is kisebb sérüléssel bajlódik, de arra mérget vennénk, hogy az ezen a listán “tartózkodó” tavalyi gólkirály, Fabio Quagliarella ott lesz a kezdőben a szárdok ellen. A válogatott gólzsák a csapathoz hasonlóan gödörben volt, és abban bízik fél Genova, hogy hamarosan újra elkezdi gyártani a gólokat. Addig is ott van Gabbiadini, aki idén már hármat vágott az ellenfeleknek. A korábbi válogatott játékos Angliából tért vissza Olaszországba azzal a szándékkal, hogy újra magára találjon.

Ranieri vélhetően 4-4-2-ben, a következő kezdővel nyithat Szardíniában: Audero – Thorsby, Ferrari, Colley, Murru – Ramirez, Ekdal, Linetty, Jankto – Gabbiadini, Quagliarella.

A Cagliari emlékezetes meccset játszott Leccében, volt minden, mi szem-szájnak ingere: kiállítás, fordulatok, eső és indulatok. Már két góllal is elhúzott a Cagliari, de végül a végén az egy pontnak is örülhettek (2-2). Ebből kifolyólag a csapatból többen eltiltottak, Olsen négy, Cacciatore egy meccses eltiltást kapott. Cragno, Pavoletti és Birsa régebb óta harcképtelen, Ceppitelli és Faragó is sérült.

A gárda azonban az előkelő, ötödik pozíciót foglalja el a tabellán. Rolando Maran mester együttese egyelőre várakozásokon felül teljesít, amiben része van a remek egyéni teljesítményeknek is. Radja Nainggolan megújult, három gót is szerzett, igazi vezéregyéniség. Giovanni Simeone három, Joao Pedro pedig hét (!) alkalommal talált be a szezonban, ez a trió nagyban meghatározza a Cagliari támadójátékát. Ma sem lesz ez várhatóan másképp, mindhárman a kezdőben kaphatnak helyet, amely ez lehet 4-3-1-2-ben:

Rafael – Mattiello, Pisacane, Klavan, Pellegrini – Nandez, Cigarini, Rog – Nainggolan – Joao Pedro, Simeone.

A két csapat legutóbbi mérkőzése hasonló pályaválasztás mellett 2018-ban 0-0-s döntetlennel végződött, legutóbb pedig Genovában pedig 1-0-ra győzött a Samp, Quagliarella büntetőből talált be.

A találkozót Aureliano játékvezető dirigálja majd, 20 óra 45 perckor kezdődik, a DIGI Sport 1 élőben közvetíti.