Buffon, Insigne és Balotelli a fedélzeten – hétvégi körkép

Szerző: Ragnotti


serie-a-logo

Több meghatározó játékos is visszatérhet csapata kezdőjébe a fent említett trió mellett a Serie A hétvégi fordulójában. A Sonkások visszakapják elefántcsontparti támadójukat, Gervinhót, Cengiz Ünder először kezdhet a Romában az idén, Belottiban pedig reménykednek a Bikák.

Erős lesz a szombat, rögtön egy Brescia-Atalanta derbivel indul 15 órától, majd Genoa-Torino és Fiorentina-Lecce szerepel a programban. Vasárnap délben a Juventus a Sassuolo, majd az Inter a Spal ellen folytatná remek sorozatát, a fordulót pedig a Cagliari-Sampdoria meccs zárja. De nézzük a részleteket.

A Bresciába visszatérhet száműzetéséből a fenegyerek, Balotelli újratöltve – ebben bíznak a hazai drukkerek és a csapat is. Tonali és Bisolu szerepelhetnek középen, Romulo lesz a trequartista. A túloldalon Toloi biztosan nem lesz bevethető, így Gasperini bizalmat szavazhat Kjaernek. Hateboer, Castagne és Toloi játszhat középen, a támadó szekcióban Gomez, Muriel, Pasalic és Ilicic négyeséből választhat a mester.

A Genoa együttesében Sturaro játéka kérdéses, de elvileg rendben lesz a hétvégére a legutóbb gólt is szerző középpályás. Cassata, Radovanovic és a visszatérő Schöne is a kezdőben kaphat helyet. A Toróban Bonifazi, Bremer, De Silvestri és Ansaldi szerepelhet a hátsó alakzatban. Rincón visszatér, Verdi mellé pedig nagyon várják Belottit.

Firenzében Castrovilli és Pulgar visszatér az eltiltásból, de Pezzella helyett biztosan Ceccherini lép majd a gyepre, Vlahovic és Ribery pedig támadásban kaphat szerepet. A Leccében Majer, Mancosu és Falco sem elérhető, valamint Babacar kezdhet az eltilott Lapadula helyén. Van gondja bőven a Leccének…

Jó mérkőzésekre van kilátás (mint mindig) a szombati játéknapon.

Vasárnap délben a Juventus a Sassuolót fogadja, Bentancur, Matuidi és Bernardeschi is a kezdőben kaphat helyet, ahogy Buffon is. Cristiano Ronaldo, Higuain és Dybala is kezdhet egyes olasz lapok szerint. A vendégeknél Caputo, Boga és Djuricic lehet ott a támadó szekcióban, Berardi és Defrel játéka pedig továbbra is kérdéses.

Vasárnap 15 órától az Inter a Spal-t fogadja – a gárda a csehek elleni BL-siker után kevesebbet pihenhetett, ezért Conte biztosan variálni fog a kezdőn. Godin helyett Bastoni kezdhet, D’Ambrosio és Candreva is pályán lehet a kezdő sípszótól. Sesni még sérült, Barella pedig csak jövőre állhat újra csatasorba. Politano ellenben bevethető. A Spal-nál Cionek és Tomovic visszatér majd a védelembe, Floccari, Paloschi és Petagna támadhatja Handanovic kapuját.

Rómában a Lazio szintén 15 órától fogadja az Udinesét. Berisha és Lukaku nem lesz a keretben, valószínűleg Immobile és Correa rohamozhatja majd a vendégek kapuját. Az Udinesében Okaka és Nestorovski támadhat, Opoku és Larsen lehet a kér szélsőhátvéd. Wallace eltiltott, Jajalo kezdhet a helyén.

Ugyancsak háromkor kezdődik a Parma-Milan találkozó. Cornelius, Karamoh és Scozzarella sérültek, Sprocati és Kulusevski viszont kezdhetnek, valamint Gervinho is visszatér. A Milannál Bennacer és Calhanoglu a visszatérők, Paqueta pedig a padra kerülhet Bonaventura jó formája miatt. Piatek vagy Leao lehet az ék, ez még nem dőlt el. Castillejo, Borini és Rebic a padon kaphat helyet.

A Napoli-Bologna 18 órakor kezdődik, Ghoulam és Tonelli még nem elérhető, a héten külön munkát végeztek. Milik már beszállt az edzésekbe, játéka egyelőre kérdéses. Insigne viszont kezdő lehet majd. A Luperto-Hysaj, Allan-Elmas és Lozano-Mertens párosok között dől majd el, kivel számol kezdőként Ancelotti mester. A másik oldalon Soriano a padon kaphat helyett, ellentétben Svanberggel. Palacio lesz az ék, Destro pedig már leülhet a padra.

A Roma remekelt az El-ben, és tovább folytatná ezt a bajnokságban is a Verona otthonában. Zaniolo eltiltott, Pellegrini kezdhet, Kluivert és Dzeko lehet a támadó páros. A veronaiaknál Kumbulla és Veloso sérült, Zaccagni, Stepinski és Di Carmine játszhatnak középen.

Hétfő este a Cagliari-Sampdoria zárja a fordulót. Az eltiltott Cacciatorét Mattiello helyettesítheti. Olsen is eltiltott, helyette Rafael lesz a gólvonal előtt. A genovaiaknál Depaoli és Bereszynski sérült meg, Thorsby bizalmat kaphat. Bertolacci helyett Linetty szerepelhet a kezdőben. Gabbiadini és Quagliarella lehet a kezdő csatárpáros.

Már izgatottan várjuk a 14. fordulót, folytatódjék a világ legjobb bajnoksága, a Serie A.