Alakul a Sarrizmus, Ronaldo visszatér

Szerző: Ragnotti


A Bajnokok Ligájában már továbbjutott Juventus ma este csoportrangadót játszik az Atletico Madriddal hazai pályán. A Zebrák kezdőcsapatába visszatér Ronaldo, a túloldalon pedig egy régi ismerős, Morata rohamozhatja majd az olaszok kapuját az este 21 órakor kezdődő összecsapáson.

A hétvégi spanyol bajnoki fordulóban az Atleti a Granada otthonában játszott 1-1-es döntetlent, bár vezettek Simeone fiai, mégis meg kellett elégedniük egyetlen ponttal. A spanyol bajnoki tabellán is lőtávolban, a negyedik pozícióban helyezkedik el a gárda, amely jelenleg a BL-csoportban második helyen tartózkodik. Négy egységgel vezetnek a harmadik Lokomotív Moszkva előtt, bár ez megnyugtató előny, azért nem szeretnének kikapni az Öreg Hölgy otthonában.

Vrasaljko, Savic és Diego Costa sérülés miatt hiányzik majd, Gimenez játéka kérdéses. A portugál sztár tini , Joao Felix a padon kezdhet majd. Vitolo és Morata rohamozhatja majd a Juve kapuját. Utóbbi spanyol támadó korábban szép időszakot töltött el a Bianconeri kötelékében, és 27 alkalommal talált be az ellenfeleknek. Soha sem titkolta Alvero, hogy nagyon feküdt neki az olasz bajnokság és jó kapcsolatokat alakított ki Torinóban. A Gazzetta is kiemelte, hogy akár főszereplő is lehet a Torreádor a találkozón, és érdemei mellett nagy lelkesedését is kiemelte az újság.

Simeone mester mint mindig, most is nagy taktikai csatát vár a Juventus ellen. Kiemelte azt, hogy a Zebrák idén is a végső sikerért hajthatnak a sorozatban. Koke, a gárda középpályása elmondta, hogy a nagyszerű Cristiano Ronaldo mellett több olyan egyéniség ellen is készülnek, akik eldönthetnek egy ilyen nagy volumenű összecsapást.

A Gazetta dello Sport nagy figyelmet fordított a portugál zseni visszatérésére. A tegnapi edzés során a portugál állítólag sokat beszélt Sarri mesterrel, és többször is elvonultan tanácskoztak a foglalkozáson. A vélt problémák ellenére nagyon jó a kapcsolatuk, ezt mindkét fél megerősítette.

A mai találkozóval kapcsolatban az edző abban biztos volt, hogy a kezdő sípszó pillanatában Ronaldo, Higuain és Dybala nem lesz egyszerre a pályán. Ebben az esetben az egyre jobb formába lendülő Dybala lehetne a padon, mert Higuain csodálatos formában játszott az Atalanta elleni bajnoki találkozón. Most már tisztán lehet látni, hogy az ősz mester tudja a legjobbat kihozni Pipitából pályafutása során. Ahogyan Nápolyban , úgy itt is egyre jobb a játékos és edző munka kapcsolata. Higany Juve-szíve-így jellemzi az újság az argentin támadót a találkozó előtt. A kölcsönadásból visszatérve , sértettség nélkül hetek óta a gárda egyik legjobbja Higuain.

Kérdőjeles még, hogy Bentancur vagy Ramsey kezdhet a csatárok mögött, ez még biztosan nem dőlt el. A hátsó alakzatban a bergamóiak ellen remekelő De Light is helyet kaphat, a fiatal holland egyre jobban beilleszkedik a csapatba. Rabiot, Sandro és Douglas Costa sérülés miatt nem állhat rendelkezésre.

A Gazzetta ” Maurinho ” névvel hangsúlyozza Sarri edzői filozófiájának kisebb változását, gyakorlatiasabbnak és eredmény orinetáltabbnak tűnik a tréner az elmúlt időszakhoz képest.

Ma este nyugodtabban futballozhat az együttes, jelenleg három pont előnnyel vezetik a D jelű csoportot a spanyolok előtt. De ez nem jelentheti azt, hogy hátradőlne a gárda. Ma őszintén szólva nem lepődnénk meg egy kiváló Ronaldo produkció láttán, de egészen bizonyosan remek mérkőzésre számíthatunk.

A két csapat legutóbbi találkozása 2-2-es döntetlenre végződött szeptemberben Madridban. A gólokon Savic , Herrera és Cuadrado és Matuidi osztoztak.

Az angol Anthony Taylor játékvezető dirigálja majd a találkozót. A Spíler2 tv közvetíti majd a mérkőzést.