“Valóra vált álom”

Szerző: Ragnotti


Ezekkel a szavakkal illették az Azzurri keretének új tagjai, a fiatalok azt a tényt, hogy Mancini szövetségi kapitány meghívta őket a Bosznia-Hercegovina elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőre. A válogatott pontveszteség nélkül vezeti a csoportját, és a korábbi nyilatkozatok szerint győzelemre készül a bosnyákok ellen is, a kapitány pedig jelezte, hogy lehetnek debütálók is az együttesben.

Cistana, Castrovilli és Orsolini először kapott meghívást a felnőttek közé, de ki lehet majd a Mancini korszak következő, 21. debütánsa? Hát nézzük.

“Ez minden gyerek álma!” – fogalmazott Castrovilli, a Fiorentina labdarúgója. “De nem ez a végső célom, ott akarok lenni a válogatott közelében, maradni a keretben, ezért még sokat kell tennem, de hiszek a képességeimben!”

Cistana, a Brescia védője számára is fontos lépés ez: “Nagyon sokat dolgozom, és örülök annak, hogy itt lehetek. Amikor a Serie C-ben és D-ben játszottam, akkor is ara készültem, hogy egyszer a legjobbak között szerepelhessek. Nagyon várom a találkozót!”

A Bologna játékosa, Orsolini beszélt Sinisa Mihajlovic-csal való bensőséges kapcsolatáról, és a világbajnok Bruno Conti iránti szenvedélyéről. “Bízom magamban, hiszek benne, hogy ez csak egy első alkalom lesz, valaminek a kezdete. Nagyon vágytam arra, hogy itt lehessek, bizonyítani akarok!”

Cistanát bresciai csapattársa, Mario Balotelli is dicsérte, hiszen a fiatal hátvéd edzéseken alaposan megkeseríti SuperMario dolgát, szerencsére a meccseken az ellenfelek aggódhatnak – jegyezte meg a Brescia klasszis támadója. Castrovilli a Fiorentinában rengeteg tapasztalatot szerzett az idei szezonban, érett játékot mutat, és idő kérdése, hogy komoly játékos legyen belőle.

Hármójuk közül talán Orsolini a legesélyesebb arra, hogy bemutatkozzon holnap az Azzurriban. Ő a Bologna alapembere, és miután az U21-es csapatban is húzóember volt, most arra készül, hogy a felnőtt válogatottban is megvesse a lábát. Játékát tekintve nem meglepetés Mancini választása, holnap nagy eséllyel lehetőséget kaphat a sokoldalú támadó.

Akárhogy is, Mancini jó úton halad az együttessel, remekül nyúl a fiatalokhoz, eddig zökkenőmentes az őrségváltás. A világbajnoki play-off kudarc után szerintünk Boszniába is győzelmi esélyekkel utazik az Azzurri, töretlenül haladva a hibátlan csoportszereplés útján.

A csapat holnap este 20 óra 45 perckor találkozik Zenicában a bosnyákokkal a J jelű csoportban.

Forza Azzurri!