Acerbi eltökélt, győzni mennek Boszniába!

Szerző: Ragnotti


Kisebb római derbit hozhat holnap Olaszország idegenbeli Európa-bajnoki selejtezője, hiszen ha a Lazio védője, Acerbi lehetőséget kap Mancini szövetségi kapitánytól, akkor minden bizonnyal az AS Roma sztárjával, Edin Dzekóval nézhet farkasszemet a zenicai találkozón.

Az Azzurri veretlenül, pontveszteség nélkül vezeti a csoportját a kiesés szélén álló Bosznia ellen, ennek ellenére győzni megy a válogatott az idegenbeli mérkőzésre.

Az olasz nemzeti csapat utolsó edzése után, Covercianóban nyilatkozott Francesco Acerbi, a Lazio védője:

Természetesen nincs garantált helyem a csapatban, de ha lehetőséget kapok, akkor megragadom majd, és mindet megteszek a győzelemért. Nekem ez egy derbi lesz, ha pályára lépek, mert Dzeko nagy ellenfél. Mindkét lábával remekül lő, klasszis csatár, és a holnap ellenfél egyik legjobbja. Persze Pjanic mellett, a Juve irányítója is külön kategória, nehéz lesz majd ellenük játszani.”

Nagyon örülök, hogy Ciro (Immobile) ilyen fantasztikus formában van. Lehet, hogy megnyeri az Aranylabdát is! Nagyon örülök a fiataloknak a keretben, hiszen erősek és felkészültek. Castrovillit már jó ideje figyelem, azt hiszem, neki is eljött az ideje, ha keményen dolgozik, állandó tagja lesz a válogatottnak.”

A svédek elleni, balul sikerült rájátszást egy barátom házában néztem. Nem hittem el, hogy nem tudtunk kijutni Oroszországba… De ez már a múlté, előre nézünk, és rengeteget fejlődtünk. Mindig örülök, ha van lehetőségünk gyerekeket látogatni, akik kórházban vannak. Sokat gondolok az októberi Bambino-ban történt látogatásunkra. Ha a beteg gyermekre gondolok, az jár a fejemben, adhatnék-e időt nekik valahogyan.”

Acerbi Lazióba való szerződésével párhuzamosan stabil helyet harcolt ki magának az Azzurri keretében, a beválogatása iránt nincs kétség, remekül játszik a védelem tengelyében.

A válogatott keret:

Kapusok: Gianluigi Donnarumma (Milan), Pierluigi Gollini (Atalanta), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino);
Hátvédek: Francesco Acerbi (Lazio), Cristiano Biraghi (Inter), Leonardo Bonucci (Juventus), Andrea Cistana (Brescia), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (Roma), Armando Izzo (Torino), Gianluca Mancini (Roma), Alessio Romagnoli (Milan);
Középpályások: Nicolò Barella (Inter), Gaetano Castrovilli (Fiorentina), Jorginho (Chelsea), Rolando Mandragora (Udinese), Sandro Tonali (Brescia), Nicolò Zaniolo (Roma);
Támadók: Andrea Belotti (Torino), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Fiorentina), Stephan El Shaarawy (Shanghai Shenhua), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Riccardo Orsolini (Bologna).

A nemzeti együttes programja:

November 14., csütörtök

10:45 – Utazás Firenze-Szarajevó-Zenica
17:30 – Olaszország sajtótájékoztató (edző és egy játékos)
18:00 – Olaszország edzés (Az első 15 perc nyitva áll a sajtó számára)
19:45 – Bosznia és Hercegovina sajtótájékoztatója (edző és egy játékos)
20:30 – Bosznia és Hercegovina edzése (az első 15 perc a sajtó előtt)

November 15, péntek

20:45 – Bosznia-Hercegovina vs Olaszország (Bilino Poje Stadion, Zenica)

Edzők sajtótájékoztatója, vegyes zóna (játékosok) és Szarajevó-Velence utazás.

November 16., szombat

11:30 – edzés (zárt)
17:30 – Új FIGC partnerek sajtótájékoztatója

November 17., vasárnap

11:00 – Utazás Velence-Palermo
17:00 – olaszországi sajtótájékoztató (edző és egy játékos)
17:30 – Olaszország edzés (az első 15 perc nyitva áll a sajtó számára)
18:30 – Örményország sajtótájékoztató (edző és egy játékos)
19:00 – Örményország edzés (az első 15 perc a sajtó előtt)

November 18., hétfő

20:45 – Olaszország vs Örményország
Stadio Renzo Barbera, Palermo
Edzők sajtótájékoztatója, vegyes zóna (játékosok) és játékosok visszatérnek a klubcsapataikhoz.

Forza Azzurri!