Napoli – Ancelotti egyelőre marad a csapat élén

Szerző: scribacchino


A Genoa elleni felsülés és a csapat körül kialakult botrány ellenére egyelőre nem távozik a Napoli éléről Carlo Ancelotti.

A Sky Sport Italia, a La Gazzetta dello Sport, az Il Mattino, a Corriere dello Sport és egyéb híroldalak egyaránt megerősítették, hogy Ancelotti marad a csapat edzője, legalábbis a Liverpool elleni meccs előtt biztosan nem menesztik a trénert. Ez a mérkőzés azonban döntő lehet Ancelotti jövője szempontjából.

A Partenopei tegnap hazai pályán játszott gól nélküli döntetlen a Genoa csapatával, a játékosok pedig hangos füttykoncert kíséretében hagyták el a San Paolot a találkozó lefújását követően. A Partenopei egészen a hetedik helyig csúszott vissza a tabellán.

A játékosok ráadásul állítólag tüntetőleg hazautaztak a Salzburg elleni döntetlen után, annak ellenére, hogy De Laurentiis elnök edzőtábort rendelt el a válsághelyzet kezelésére; még arról is szó esett, hogy fizetéslevonással büntetik a lázadó játékosokat. A szurkolók ráadásul nyíltan Insigne, Callejon és Allan ellen fordultak – a brazilhoz a napokban még be is törtek, aminek szintén köze lehet az eseményekhez.

Ha ez még nem lenne elég, tegnap napvilágot látott egy olyan híresztelés is, hogy Dries Mertens szóban megegyezett az Inter vezetőségével a nyári váltásról, és szabadon igazolhatóként távozik majd Milánó kék-fekete felére. Ez a fordulat csak még nagyobb olaj lehet a tűzre, hiszen Mertens egyike azoknak a játékosoknak, akiket a Napoli ultrái a krízis ellenére is biztosítottak támogatásukról.

Football Italia