Motta: “Sohasem adom föl”

Szerző: Bertorelli


Thiago Motta, a Genoa nemrég kinevezett edzője szerint a most szombati Napoli elleni mérkőzés a lehető legjobb időben következik csapata számára, mivel ellenfelük – ha minden sorozatot figyelembe veszünk – már négy mérkőzés óta nyeretlen, ráadásul elég feszült hangulat uralkodik a délieknél az utóbbi napokban. Motta ezt a lehetőséget szeretné kihasználni, és egy remek mérkőzést vár a San Paolóban. Mérkőzés előtti sajtótájékoztató.

„Külön motivációt jelent számunkra, hogy a Napoli ellen játszhatunk” – kezdte Motta az ellenfél méltatásával.

„A Bajnokok Ligájában szereplő csapatról van szó. Azért megyünk, hogy egy nagyszerű mérkőzést játszunk. Azt mondanám, hogy most van a legjobb esélyünk, de ettől függetlenül nem lesz egy könnyű meccs. Ancelotti fantasztikus, és a legjobbakat kívánom neki.”

„Ha a Napolira nézek, akkor egy egységes csapatot látok, akik ha kimennek a pályára, akkor nem érik be kevesebbel, mint 100%. Nagyszerű játékosaik vannak, akik éppenséggel egy nehéz időszakon mennek keresztül, és az edzőjükért játszanak.”

A Rossoblu a legutóbbi fordulóban hazai pályán szenvedett 1-3-as vereséget az Udinese ellen. A mérkőzés után a csapat a 17. helyen találta magát, de mindez nem szegte Motta kedvét.

„Sohasem adom föl. Mindannyian követünk el hibákat, amiket csak úgy feledtethetünk, ha rájövünk, hogy hol fordultak rossz irányba a dolgok. Most a legfontosabb a Napoli. Mindenki számára megvannak a lényeges szempontok, ahogy a mindennapokat kezeli. Én szeretem nézni, ahogy a csapatom edz és mindig az éppen következő mérkőzés jár a fejemben. Ha azzal kezdünk el foglalkozni, hogy hol állunk a tabellán, akkor biztosan nem fogunk elmozdulni onnan” – osztotta meg nézeteit Motta.

A csapattal kapcsolatban sokszor felmerül a kérdés, hogy vajon kik a vezérek a csapatban, kik azok, akiknek a szava számít az öltözőben.

„Nincs probléma a csapattal. Vannak fiatal játékosaink, de vannak olyan tapasztaltjaink is, mint Pandev vagy Zapata.”