Emílio-Romagnában nyit a játéknap

Szerző: Ragnotti


A Serie A 12. fordulójának nyitómérkőzésén egyaránt a középmezőny alján szerénykedő Sassuolo fogadja a Bolognát ma este. Az előző két fordulóban győzelmek nélkül maradó felek csatájában a bátor egyéni játék dönthet vagy a csapatfegyelem?

Mert a Sassuolo esetében unalomig ismételt, hogy a válogatott Berardi milyen lábbal kel fel a mérkőzések kezdetén, a csapat legfontosabb játékosának eredményessége nagyban meghatározza a csapatáét is. A még mindig csak 25 éves Domenico Berardi eddig hét alkalommal volt eredményes a bajnokságban, de mellette vannak még rutinos támadók a keretben. Francesco Caputo, aki a harmincon túl is meghatározó ember lehetne az első osztályban, de eddig mérsékelten termelt, három alkalommal talált be. A legnagyobb kérdőjel a Sampdoriától a több játéklehetőség reményében igazolt Defrel esete, Eddig nem igazán tudott beilleszkedni a gárdába, egyetlen gólja van még csak. Pedig ő kvalitásait tekintve is erősítésként , alapembernek érkezett Romagnába. A húsz kapott gól pedig a védekezésnek sem a büszkesége, Roberto De Zerbi folyamatosan dolgozik a jó megoldásokon, de nem véletlen a táblázaton betöltött 15. pozíció sem… A mester a következő kerettel készül a Bologna ellen:

47 Andrea CONSIGLI63 Stefano TURATI64 Alessandro RUSSOMARLON13 Federico PELUSO17 Mert MÜLDÜR19 Filippo ROMAGNA22 Jeremy TOLJAN33 Alessandro TRIPALDELLI35 Stefano PICCININI77 Giorgos KYRIAKOPOULOS Francesco MAGNANELLI8 Alfred DUNCAN10 Filip DJURICIC23 Junior TRAORÈ68 Mehdi BOURABI73 Manuel LOCATELLI7 Jeremie BOGA9 Francesco CAPUTO11 Gregoire DEFREL18 Giacomo RASPADORI25 Domenico BERARDI

Legutóbb a Lecce otthonából hozott el úgy egy pontot az együttes, hogy Berardi a hajrában egalizált a 2-2-es döntetlennel végződő találkozón.

A Bologna legutóbbi bajnokiján fegyelmezett és stabil produkcióval rukkolt elő az Inter ellen hazai pályán, a gól nélküli első félidő után Sriano találatával vezettek is. Azonban jött Lukaku és duplájával megfordította a meccset, így Mihajlovic együttese pont nélkül maradt. A gárda jelenlegi teljesítménye jelenleg a 13. pozícióra jó a tabellán, ami azért elmarad a betegséggel küzdő szerb mester elvárásaitól. Amióta a gárda mestere küzd a betegséggel, úgy nézett ki, hogy kőkemény mentalitása átragadt a csapatra is, jöttek a bravúrok, azonban egy két héttel korábban Cagliariban is fejet hajtottak a bolognaiak.

Mihajlovic számára, főleg a támadó szekcióban több kérdőjel is van, hiszen Destro, Soriano és Santander sem bevethető , de a Sansone , Palacio kettősre támaszkodhat majd. Orsolini pedig az olasz futball nagy tehetsége, vélhetően rá épül majd a ma esti támadójáték. A meccs keret:

Da Costa, Sarr, Skorupski. Bani, Corbo, Danilo, Denswil, Krejci, Mbaye, Paz. Dzemaili, Medel, Poli, Schouten, Svanberg,Cangiano (29), Juwara (26), Orsolini, Palacio, Sansone, Skov Olsen.

A csapatok tabellán való közelsége miatt is fontos mérkőzés lesz ez a felek számára, vélhetően kezdeményezőbb támadójátékot várhatunk mindkét oldalon. Legutóbb ez év márciusában találkoztak Bolognában, akkor a hazai csapat győzött 2-1-re, akkor Orsolini passza után Destro szerezte a győztes gólt a 96.percben. Hasonló pályaválasztás mellett legutóbb 2-2-es döntetlenre végeztek.

A mérkőzést ma este Piccinini játékvezető dirigálja majd és érdekesség , hogy Rocchi lesz a VAR képernyője előtt.

20 óra 45 perckor kezdődik a mérkőzés, a DIGI Sport 2 élőben közvetíti.