Conte: “Mindig arra törekszünk, hogy mi irányítsunk”

Szerző: Bertorelli


Antonio Conte feszült légkört vár a ma esti Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen. Mindkét csapat négy-négy ponttal áll a csoportjában, bár az egymás elleni eredményük miatt az Internazionale van a második helyen a Barcelona mögött. Antonio Candreva edzőjét dicsérte. Tegnap megtartott mérkőzés előtti interjúk.

„Fontos mérkőzés lesz, mert mind nekünk, mind a Dortmundnak ugyanannyi pontunk van. A Barcelona szerintem már továbbjutott” – kezdte Conte a szokásos sajtótájékoztatót.

„A Dortmund már megmutatta a világnak, hogy egy erős csapat. Nem véletlenül vannak ott folyamatosan a Bajnokok Ligájában. Felfokozott hangulat vár ránk, ami megkívánja, hogy 100%-os teljesítményt nyújtsunk. Az ehhez hasonló mérkőzéseken tudunk sokat tanulni, hogy tovább fejlődjünk. ” – értékelte az ellenfelet.

„Csak akkor fogunk védekezésre berendezkedni, ha a Dortmund folyamatosan odaszegez minket a kapunk elé. Mindig arra törekszünk, hogy mi irányítsunk. Függetlenül attól, hogy otthon vagy idegenben játszunk” – hessegette el Conte azokat a gondolatokat, hogy az Internek elég lenne akár egy pont is ma este, hogy a továbbjutás szempontjából kedvező helyzetbe kerüljön.

Sérüléséből visszatért Stefano Sensi, viszont még mindig nem számíthat az olasz mester Danilo D’Ambrosióra, Roberto Gagliardinire és Kwadwo Asamoah-ra.

„Stefano felépült. Már háromszor edzett együtt a csapattal: a Bologna elleni mérkőzés előtt, tegnap és ma is. A stáb többi részével még eldöntjük, hogy hol és mikor vessük be őt” – tért ki Sensi lehetőségeire Conte.

„Ez a bajnokság mindenki számára fontos változásokat hozott. Számomra az edző személye különösen fontos, de egyébként az egész csapatra nagy hatással van. Ebben az elmúlt pár hónapban láthattuk, ahogy segített nekünk szintet lépni, mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken, függetlenül attól, hogy otthon vagy idegenben játszunk. Antonio szerepe lényeges mindebben: követnünk kell az ő iránymutatásait. Az ő irányítása alatt kell továbbmennünk, mert sikerekkel van kikövezve ez az út” – méltatta edzőjét Candreva, akinek keze alatt a veterán játékos újra formába lendült.

A mérkőzést a Spíler 2 adja 20:55-ös kezdéssel.