Ancelotti: “Minden, ami nem a mai mérkőzéssel kapcsolatos az másodlagos”

Szerző: Bertorelli


Kostas Manolas, a Napoli középhátvédje nem tudja az okát annak, hogy miért van csapata pocsék formában az elmúlt időszakban, bár azt elismeri, hogy csapatszinten fejlődniük kell a védekezés terén. A hétvégi Roma elleni 2-1-es vereséget követően ma újra komoly kihívás előtt állnak, ugyanis a Red Bull Salzburg látogat a San Paolóba, és egy esetleges győzelemmel biztosítani tudnák a helyüket a Bajnokok Ligája kieséses szakaszára. Carlo Ancelotti, a Napoli edzője szintén jelen volt, aki csapata esélyeit latolgatta. Tegnapi mérkőzés előtti sajtótájékoztató.

„Hat meccset játszottunk együtt Koulibaly-val, és jól megértjük egymást. Egy jól támadó Roma ellen is csak két gólt kaptunk.”

„Ugyanakkor zavarodottságot látok a szemekben, de nem értem, hogy miért. Egy csapat nem csak a védelmen múlik, és amikor gólt kapsz az nem csak egy ember hibája, ha leszámítjuk az ordító személyes hibákat. Tizenegy emberrel védekezel és tizenegy emberrel támadsz” – mutatott rá megfigyeléseire Manolas.

„Nem tudom megmagyarázni” – mondta, mikor arról kérdezték, hogy mi történt a szombati mérkőzésen, amikor volt egy olyan 17 perces periódus, amikor a Roma hétszer is gólszerzési lehetőséghez jutott.

„Erős és egységes csapat vagyunk, de úgy gondolom, hogy sokkal éhesebbeknek kell lennünk a győzelemre. Nincsenek könnyű mérkőzések, például a Roma elleni. Nem szereztünk gólt az első félidőben és a szünetre is már egygólos hátránnyal mentünk. 2-0 után már mindegy volt. Úgy érzem, hogy tudunk jobban is játszani. Mi vagyunk a Napoli, és nagyszerű játékosaink vannak!”

„Nem szeretnék róla beszélni, az előttünk álló meccsre koncentrálok” – zárta rövidre Manolas azt a firtató kérdést, hogy mit szól a klubelnök, Aurelio De Laurentiis azon döntéséhez, aki edzőtáborba vezényelte a csapatot egész hétre.

„Egy sorsdöntő meccs előtt állunk, amit ha megnyerünk, akkor bejutottunk a legjobb 16 közé. Nem lesz könnyű. Megtapasztaltuk ezt már, amikor Salzburgban játszottunk” – kezdte az interjúját Ancelotti.

„Minden, ami nem a mai mérkőzéssel kapcsolatos az másodlagos. Nem értek egyet azzal a döntéssel, amit a klub hozott. Azonban egy edző csupán edző. Ez olyan döntés, amit a klub hoz meg” – utalt a csapat kényszer edzőtáborba küldésére.

„Az elnök úr nemrég felhívott és sok szerencsét kívánt. A helyzet azonban nem változott, a klub meghozta a döntését, és jogosan aggódnak. Ahogy mi is mindannyian. A Salzburg elleni mérkőzés fényében mindez elhanyagolható.”

„Ha nem aggódnék a csapat helyzetéért, akkor hazudnék. De mivel nem vagyok hazug, aggodalommal tölt el a Serie A-ban elfoglalt helyünk. Viszont nyugodtnak kell maradnom, hogy tiszta fejjel tudjam megoldani mindezt. Szerencsére most a Bajnokok Ligájában játszunk, ahol elég jól állunk.”

„A csapat hasonló szellemben fog felállni, mint amikor Salzburgban játszottunk: megpróbáljuk kamatoztatni a játékosaink sebességét a támadások során, miközben a védekezésünk egységes marad” – tette hozzá Ancelotti.