Serie A – Nyilatkozatcsokor a szombati játéknap után

Szerző: scribacchino


serie-a-logo
serie-a-logo

Sarri, Conte, Fonseca és Davide Ancelotti értékeléseiből válogattunk a Serie A 11-ik fordulójának szombati játéknapja után.

Szoros meccsen nyert a Juve, az Inter és a Roma is, a forduló vesztese egyértelműen a Napoli volt.

A Juventus a Torino otthonából hozta el a három pontot, és túlzás lenne azt állítani, hogy a meccs színvonala méltó volt a városi derbihez. Ráadásul a sajtó ismét de Ligt kezezéséről beszél, amiért Doveri végül nem ítélt tizenegyest. Maurizio Sarri az alábbi módon értékelt:

„Nagyon nehéz meccs volt, a Torino rögtön az elejétől nagyon elszántan játszott, így az volt a terv, hogy először megfékezzük őket, majd a mérkőzés későbbi szakaszában átvesszük az irányítást és lezárjuk a találkozót a hajrában.” -mondta Sarri, majd kitért a „csúnya” játékra is:

„Ez nem az a meccs volt, ahol megpróbáltunk szépen játszani. Az ellenfél képességei, jelenlegi formája és a pálya állapota mind olyan tényezők voltak, amelyek arra kényszerítettek bennünket, hogy a tőlünk megszokottól eltérő felfogással játszunk, így főleg nagyon biztató, hogy sikerült győznünk.” -tette hozzá a mester, aki de Ligtről csak annyit nyilatkozott, hogy nagyon fiatal még, de folyamatosan fejlődik, és tanul.

A Juventus győzelmi kényszerben játszott, hiszen az Inter is nyert a Bologna otthonában Lukaku hosszabbításban szerzett góljával, a hazai csapat vezetése ellenére.

A mérkőzés után Conte a csapategységet emelte ki:

„A csapat nagyszerűen reagált. Nagy árat fizethettünk volna ezért a találatért, ami tulajdonképpen egy De Vrij-ről megpattant öngól volt.”

„A srácok viszont hatalmas lelkierővel megfordították az állást, ez pedig egy nagyon fontos jel, mert az alapján könnyű megítélni a dolgokat, amikor egy csapat jól játszik. Ha egy csapat nehéz helyzetből is fel tud állni, és képes megszerezni a győzelmet, az nagyon fontos jel.”

„Saját magunkra kell koncentrálnunk, nem pedig másokkal foglalkoznunk. Folyamatosan fejlődnünk kell, nem pedig másokra gondolni, és ezt az üzenetet kell közvetítenünk szurkolóink felé is.” -mondta az Inter mestere.

A Roma sorozatban harmadik győzelmét szerezte többek között Zaniolo bombagóljának köszönhetően, és 4 pontos előnyre tett szert a Partenopei-el szemben. Contéhoz hasonlóan Fonseca is a csapategységet méltatta, de megfogalmazott némi kritikát is:

„Rosszul kezdtünk, folyamatosan hátrafelé passzolgattunk.” -kezdte a portugál edző.

„Aztán szereztünk egy nagyszerű gólt, kihagytunk egy büntetőt, majd újból visszaestünk: nem voltunk elég agresszívek, és nem helyezkedtünk jól. Természetes, hogy a Napoli ezt kihasználta, és a tőlük megszokott módon reagált” -mondta Fonseca, utalva ezzel a vendégek egyenlítő góljára.

„A szünetben megbeszéltük, hogy megpróbálunk rájuk nyomást helyezni, sikerült is átvennünk az irányítást, és remek második félidőt játszottunk.”

„Az egész csapat tudja, hogy együtt vagyunk igazán erősek. Ott van például Edin Dzeko, aki ma nem szerzett gólt, de nagyon keményen dolgozott, és kivette a részét a védekezésből, ami nagyszerű jel, remek hozzáállásra utal.”

„A legfontosabb ebben a nehéz helyzetben, amibe a sok sérülés miatt kerültünk az, hogy egységesek legyünk. A csapat rájött, hogy jobban kell harcolniuk, többet kell futniuk, mint valaha – ez a hozzáállás számomra a legfontosabb.”

A nápolyiak mestere, Ancelotti nem lehetett ott a rangadón eltiltás miatt, így fia, Davide irányította a csapatot a Roma ellen:

„Kissé túl passzívan védekeztünk, és ez a probléma mostanában nem először jelentkezik. Elszántabban, egységesebben kellene viselkednünk ezekben a helyzetekben, de nehéz erre koncentrálni az edzéseken, amikor heti 3 meccset kell játszanunk.”

„Nem tehetünk mást, ki kell értékelnünk a teljesítményünket, és tudjuk, hogy leginkább a védekezésben kell javulnunk. Most nem foglalkozhatunk a tabellával, hiszen kedden az egész szezonunk szempontjából kulcsfontosságú meccset játszunk.”

Football Italia