Pioli: “Az eredmények mozdítják előre a csapatot”

Szerző: Bertorelli


Stefano Pioli, a Milan edzője a holnapi Lazio elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján a Sky Sport Italia újságírójának értékelte csapatának esélyeit. A tar mester szerint továbbra is bízni kell abban, hogy csapata képes odaérni a szezon végén a nemzetközi helyek egyikére. Ehhez az első lépés pedig a Lazio legyőzése lenne, ami megdobná a játékosok megtépázott önbizalmát.

„Ez a csapat tudja mit akar, együtt akarnak dolgozni” – kezdte az értékelést Pioli.

„Az eredmények mozdítják előre a csapatot, és ennek eredményeként minden megváltozhat. 100%-nál kevesebb teljesítménnyel  nem érhetjük be, ha pozitív eredményeket akarunk. Úgy vélem, hogy egy olyan erős csapat, mint a Lazio legyőzése növelné az önbizalmunkat és a tabellán elfoglalt helyünk is javulna.”

„A Lazio bárki ellen képes felvenni a versenyt, ha a legideálisabb kezdő tizeneggyel állnak ki. A játékosaik nem csak minőségiek, de fizikailag is nagyon jók. Erre csak úgy tudunk reagálni, ha mi is ilyenek leszünk” – mondta csapata esélyeiről Pioli.

„Meg van bennünk a lehetőség, hogy teljesen más legyen a szezon hátralévő része. Ha van önbizalmunk, akkor ki tudunk mászni ebből a gödörből. Amit Suso tett, az a jele annak, hogy a csapatban mindenki fejlődni, küzdeni akar. Nem az számít, hogy kijátszik éppen, csak az, hogy mennyire vagy képes áldozatot hozni a társaidért.”

„Hinnünk kell abban, hogy elérhetjük a Bajnokok Ligája-selejtezős helyek egyikét. Ha el tudjuk hinni és éjjel-nappal ezért a célért dolgozunk keményen, akkor elérhető lesz. Majd a szezon végén kell foglalkoznunk azzal, hogy hol állunk a tabellán, de addig is lelkesedést és határozottságot kell mutatnunk.”

„Megpróbálom a játékosokat ott játszatni – a felállást figyelembe véve –, ahol a tehetségük szerint a legjobbak. A játékosaim képességeihez igazodom” – utalt Lucas Paqueta azon nyilatkozatára, hogy Pioli vezetése alatt sokkal  nagyobb rend van a csapatnál.