Inzaghi: “Egy nehéz ellenféllel fogunk szembenézni”

Szerző: Bertorelli


Simone Inzaghi, a Lazio edzője a szokásos meccs előtti sajtótájékoztatón beszélt a holnapi ellenfélről, a Milanról, majd saját csapatát is dicsérte. Főleg az fáj neki, hogy méltatlanul keveset beszélnek Ciro Immobile teljesítményéről.

„Egy nehéz ellenféllel fogunk szembenézni, aki tavaly az ötödik helyen végzett a bajnokságban” – kezdte a Milan méltatásával Inzaghi.

„Bár eladták Patrick Cutronét, de öt minőségi játékost igazoltak le a mercato során. Ha sikerül őket egy csapattá kovácsolni, akkor jobbak lesznek, mint tavaly, amikor alig egy ponttal maradtak le a Bajnokok-ligája selejtezőjéről. Igaz, hogy számos pontott elhullajtottak, de csütörtökön, amikor a Spalt legyőzték hazai pályán már jó teljesítményt mutattak.”

„Jól kell játszanunk, ha eredményt szeretnénk elérni a San Siróban. Ez elengedhetetlen.”

„Nem vagyok benne biztos, hogy a Milan nem fejlődik. Nagyon tisztelem Stefano Piolit. Kapcsolatunk még akkor kezdődött, amikor ő vezette a Laziót, én pedig még az ifikkel foglalkoztam. Ő egyet jelent a szervezettséggel” – beszélt Pioliról Inzaghi.

A Biancocelesti a hétközi fordulóban 4-0-ás megsemmisítő csapást mért a Torinóra, ami jó részt Immobilének volt köszönhető. Érdekesség, hogy a Lazio csatára a második olyan játékos a Serie A-ban Giuseppe Meazza után – aki még az 1930-as években állította fel ezt a csúcsot –aki legalább 12 gólt szerzett az első tíz fordulóban, legalább két különböző szezonban.

„Úgy gondolom, hogy Immobile remek kiszolgálást kap az egész csapattól. A Toro elleni mérkőzés előtt arra kértem a játékosokat, hogy mások is lőjenek gólt. Így Francesco Acerbi és Luis Alberto is feliratkozott a góllövők közé. Nem hiszem, hogy az emberek eleget beszélnek Ciro teljesítményéről, pedig nem egy rekordot megdöntött már, és képes arra, hogy továbbiakat is a magáénak mondjon a jövőben. A Laziót már abszolút az otthonának tekinti.” – méltatta játékosát Inzaghi.