Sarri: “Nagyon keveset lövünk kapura”

Szerző: Bertorelli


Bár csak 1-1-es döntetlent sikerült elérnie a Juventus-nak a Lecce ellen, az Internazionale nem tudott élni a lehetőséggel, hogy megelőzze a címvédőt. Egy esetleges mai Inter győzelem után azonban a Bianconerire nyomás nehezedik majd, ha szeretnének visszakerülni az élre.

„Egy újfajta játékstílust igyekszünk elsajátítani, amihez természetesen kell egy kis idő, hogy tökéletesen működjön. Még sokat tudunk fejlődni és a csapat jó úton jár, hogy ezt meg is valósítsa” – kezdte csapata értékelésével Maurizio Sarri a Genoa elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Pjanic izomsérülése már a múlté, de még meglátjuk, hogy fog-e játszani holnap. Tegnap még nem volt olyan állapotban, hogy játszhasson. Higuain kapott egy csúnya ütést a fejére és nem nézett ki jól tegnap, még meg voltak a varratai és kicsit zavarodott is volt. Az ő esetében is majd holnap döntök.”

Douglas Costa 45 nap után tér vissza, és még csak egyetlen edzésen vett részt, de meglátjuk, hogy be tud-e szállni néhány percre. Ha Higuain nem tud pályára lépni, akkor nem valószínű, hogy a 4-3-3-as felállásban fogunk játszani” – taglalta csapata sérültjeit és lehetőségeit Sarri.

„Nagyon keveset lövünk kapura. Ez alatt nem csak a gólokat értem, hanem úgy általában a kapura tartó lövéseket. Úgy vélem, hogy ennek hátterében sokkal inkább mentális problémák lehetnek, mintsem fizikaiak. Beszéltem erről a játékosokkal, és speciális edzéseket fogunk tartani. A kapu előtt sokkal határozottabbnak kell lennünk.”

„Nekünk van még mindig a legjobb védelmünk a Serie A-ban. A bajnokság azonban megváltozott, az átlag gólok száma megnőtt. Az utóbbi időben sokszor kapunk gólt tizenegyesekből, ezért sokkal körültekintőbbnek kell lennünk a jövőben, hogy elkerüljük ezeket.”

„Nehéz mérkőzésre számítok holnap, nem szabad semmit se magától értetődőnek vennünk. A Genoa csapatában meglepően sok tehetséges játékos van, és most úgy tűnik, hogy az új edző megtalálta a módját, hogy ki is használja ezt. Alaposan felkészülünk, Thiago Motta pár korábbi mérkőzését is elővettük, még amikor a PSG U19-es csapatát irányította, hogy mire számíthatunk tőle.”

A mérkőzést holnap a Digi Sport 2-n 20:55-ös kezdéssel lehet megnézni.