Fontos győzelem kapujában az Inter

Szerző: Bertorelli


A 9. fordulóban az Internazionale nem tudta kihasználni a Juventus botlását, hogy újra ők vezessék a bajnokságot. A Parma pontlopása után az Inter továbbra is egy ponttal van lemaradva az éllovastól, ám ami még ennél is rosszabb hír a szurkolóiknak, hogy az Atalanta már csak két pontra van lemaradva mögöttük.

Antonio Conte nincs könnyű helyzetben, mivel a sérülések igencsak csökkentik a taktikai eszköztárát. Továbbra sem számíthat, többek között, Stefano Sensire, Matias Vecinóra, Alexis Sanchez-re és Danilo D’Ambrosióra sem. A csatárok közül Lautaro Martinez és Romelu Lukaku is rengeteg terhelést kapott az utóbbi időben, így nem lenne csoda, ha Matteo Politano több lehetőséget kapna kezdőként és a mindössze 17 éves Sebastiano Esposito is gyakrabban léphetne majd pályára.

A Brescia oldalán sem igazán rózsás a helyzet, sőt… A legutóbbi négy fordulóban alig egy pontot sikerült összekaparniuk Eugenio Corini fiainak, ráadásul legutóbb egy fájó 3-1-es vereségbe szaladtak bele az új edzőjével új impulzust kapó Genoa ellen.  A mérkőzésen megsérült Jhon Chancellor, aki így csatlakozott az amúgy is hosszúra nyúlt bresciai sérültek listájához: Daniele Dessena, Ernesto Torregrossa, Giangiacomo Magnani, Bruno Martella és Luca Tremolada.

Persze, nem mehetünk el Mario Balotelli mellett, akitől sokat reméltek a Serie A-s visszatérését követően (ahogy az egész karrierjétől is… már sokadjára…). Bár már lőtt egy gólt a Napoli ellen, de a jó teljesítménnyel még adós maradt. A Serie A-ban már ötször nézett farkasszemet korábbi klubjával, az Interrel, aminek eleddig még nem sikerült megrezegtetnie a hálóját.

Öröm az ürömben, hogy visszatérhet a kisebb sérüléséből felépült Alfredo Donnarumma, aki a Brescia szekerét nyolc mérkőzés alatt négy góllal tolta meg. Akinek a játékát érdemes lesz még figyelni, az Sandro Tonali. A fiatal olasz középpályás már így is felkeltette számos nagy klub érdeklődését (köztük az Interét is), de a Genoa elleni varázslatos szabadrúgás góljával még jobban észrevetette magát.

Érdekesség: ha az Inter ma is győz, és ezzel megnyeri az első öt idegenbeli mérkőzését, akkor olyan sikert ér el, amelyet csak az 1966-67, 1997-98 és 2012-13-as szezonokban láthattak a kékfeketék szurkolói.

A mérkőzést a Digi Sport 1-en lehet nézni 20:55-től.