Serie A – szombati játéknap

Szerző: scribacchino


serie-a-logo
serie-a-logo

Három mérkőzést játszanak a Serie A mai játéknapján – a vakmerő újonchoz látogat a címvédő, kötelező, de nehéz feladat előtt Conte gárdája, Thiago Motta pedig Genovában debütál.

15:00 Lecce-Juventus

A címvédő Liverani vakmerő Leccéjéhez látogat ma délután, és benne van a pakliban, hogy nehéz 90 perc vár a Zebrákra a Via del Mare stadionban. Bár az újonc nem szerzett még pontot hazai pályán, és 8 meccsen kapott 17 gólja a második legtöbb a bajnokságban, a gárda joggal próbál majd erőt meríteni a Milan ellen múlt héten szerzett értékes pontból, amit egy 35%-os labdabirtoklási statisztika ellenére szereztek idegenben. Az sem mellékes, hogy Sarri nem nevezte Ronaldot a keretbe, és továbbra is sérült például Costa és Ramsey is, újra ott van viszont a keretben Danilo és De Sciglio.

18:00 Inter-Parma

Conte csapata kirobbanó formában van, és megszerezte kulcsfontosságú első győzelmét is a Bajnokok Ligájában, így továbbra is minden esélye megvan a továbbjutásra. Önbizalomból valószínűleg a pármaiaknál sincs hiány: a Keresztesek egy 5-1-es kiütéssel léptek át a Genoán a bajnokságban, és eddig erőn felül teljesítenek a szezonban – egyetlen ponttal vannak lemaradva a tabella hatodik pozíciójától. A vendégek ugyan elveszítették Corneliust egy időre izomsérülés miatt, edzőjük szerint Karamoh jelenléte nagyon fontos lesz ma este a Juventus első számú kihívója ellen.

20:45 Genoa-Brescia

Az est fénypontja Thiago Motta debütálása Andreazzoli utódaként a hazai padon: a 37 éves tréner első komoly megbizatására készül a PSG U19-es csapata után. Motta állítólag olyan formabontó taktikákkal kísérletezik, mint a 2-7-2-es felállás, bár nehezen elképzelhető, hogy egyből így próbálna berobbanni az olasz köztudatba a Marassiba visszatérő volt Genoa-középpályás, akitől nyilván elsősorban stabil, következetes játékot vár el a Genoa vezetősége. A Serie B-győztes Brescia Tonalival továbbra is igen szívós ellenfél, múlt héten majdnem megtréfálták a Fiorentinát is, Balotelliék így mindenképpen a három pont reményében utaznak Genovába, hogy megőrizzék pozíciójukat a kiesőzóna előtt.