Fonseca: „Nincs sok lehetőségünk”

Szerző: scribacchino


Paulo Fonseca a Milan elleni rangadó előtt nyilatkozott Mancini új szerepéről, Perottiról és a Capello kritikájáról.

A Roma mestere a csütörtöki El-meccsen arra kényszerült, hogy Mancinit a 4-2-3-1-es hadrend közepén alkalmazza, és valószínűleg ugyanebben a szerepkörben láthatjuk majd a fiatal olasz védőt vasárnap is:

„Jó teljesítményt nyújtott, nem látom akadályát, hogy változtassak.” -kezdte a portugál tréner a délelőtti sajtótájékoztatón.

„Megnéztük a Borussia elleni meccs statisztikáit, ezen a találkozón játszottuk be a legnagyobb területet, nagy intenzitással, egy nagyon vizes pályán. A játékosok fizikális állapota miatt aggódom, hiszen a Milan friss lesz, mert nem érdekeltek az európai porondon.”

„Diego Perotti készen áll a játékra, de nem tudom, hogy bír-e még 90 percet. Pastore egymás után két mérkőzést játszott, többet a megszokottnál, de jelen pillanatban nem sok lehetőségünk van rotálni.”

A sérülések okozta válság miatt Rómába utazott orvosira Jack Rodwell és Marcel Buchel is, mindketten szabadon igazolhatók.

„Csak akkor szeretek egy játékosról beszélni, ha az tényleg hivatalosan is a keret tagja. Most kizárólag a holnapi, Milan elleni mérkőzésre koncentrálunk.”

Fonsecát Capello szavairól is megkérdezték: A volt Roma-edző a Sky Sport Italia műsorában üzent az Inter fiatal tehetségének, Sebastiano Espositonak, hogy ne Zaniolo példáját kövesse, állítólag arra utalva, hogy milyen körülmények között hagyta ott a játékos az Intert a Roma kedvéért. Capello gondolataira még Zaniolo édesanyja is reagált a közösségi médiában. Fonseca igyekezett diplomatikus maradni:

„Nem hallottam pontosan, mit mondott Capello, így ezt nem kommentálnám. A Románál mi igazán hiszünk Zaniolo képességeiben, mert elképesztően tehetséges játékos. Továbbra is sokat kell dolgoznia, de elmondhatom, hogy amióta itt vagyok, példaértékűen, profi módjára viselkedik.”

Fonseca a hétközi, Borussia elleni 1-1-es döntetlen után nagyon csalódottan nyilatkozott a bírói tévedés kapcsán – Willie Collum skót játékvezető óriásit hibázott Smalling eseténél, amikor büntetőt ítélt a hosszabbításban, pedig az angol védő arcához ért a labda – most inkább a kihagyott helyzetekről beszélt.

„Igen, gyakran rossz döntést hozunk az ellenfél kapuja előtt, főleg a fiatal játékosok, például Kluivert, Zaniolo és Antonucci tapasztalatlansága miatt, de keményen dolgozunk ezeken a passzokon az edzésen.”

A Roma vasárnap 18:00-tól fogadja Pioli Milanját az Olimpicoban.

Football Italia